Monitorul Cartierelor

FOTO. Arbuștii din Parcul Detunata, „mutilați” cu drujba: „Toaletări barbare, fără sens. Rezultatul: NU mai produc flori”

Mai mulți locuitori din cartierul Gheorgheni se plâng de toaletarea „barbară, fără noimă” făcută arbuștilor din Parcul Detunata.

 

 


Tufele de Forsiția, cunoscute și ca arbustul „Ploaia de aur” au fost „toaletați” cu drujba. Locuitorii se plâng că nu e prima oară când tufele sunt „mutilate”, arătând că în anii trecuți, rezultatul toaletărilor exagerate a fost faptul că pomișorii nu au mai înflorit.

 


„Astăzi s-au nenorocit din nou tufele de Forsythia, din Parcul Detunata. Nici în acest an nu ne vom mai putea bucura de frumusețea florilor lor galbene... Au mai rămas câteva tufe nejumulite. Dacă va pasa de aspectul parcului, sesizați va rog astăzi pe MyCluj.ro felul în care se fac aceste toaletări. Mâine le vine rândul și celorlalte”, a scris o locuitoare a cartierului Gheorgheni pe un grup de Facebook.

„Sunt angajați oameni care habar nu au de pomicultură”

Postarea a atras zeci de reacții din partea altor locuitori din zonă, care au criticat modul în care au fost toaletați arbuștii și au depus sesizări în aplicația MyCluj.


„Din păcate sunt oameni angajați care habar nu au de pomicultură! Taie, taie, taie”, a scris un locuitor.

„Groaznic, acum reclam”, a afirmat altă persoană.


„Ar trebui angajați cu juma' de normă studenți de la agronomie, care au simt artistic dezvoltat. Altfel așa se va tot întâmplă”, a propus alt locuitor.

„I-am văzut, au tăiat cu drujba electrică. Era și o masina de horticultură a primăriei pe alee...chiar nu se pricepe nimeni?”, a postat un clujean.


Mai mulți locuitori spun că nu e prima oară când pomii sunt supuși unor toaletări exagerate. În alți ani, rezultatul tăierilor excesive a fost că tufelel nu au mai înflorit, arată locuitorii din zonă.

„Toaletări barbare ale arbuștilor, fără noimă, fără sens. Rezultatul de anii trecuți: NU mai produc flori.Vă rog să opriți această acțiune și să verificați componența echipelor care intervin, să nu mai fie doar căuaci (afoni nepricepuți)”, a afirmat un clujean.

CITEȘTE ȘI

Parcul Detunata a fost vandalizat. Coșuri de gunoi rupte, WC public incendiat: „Cineva trebuie să le vină de hac!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter