Monitorul Cartierelor

Parcul Detunata a fost vandalizat. Coșuri de gunoi rupte, WC public incendiat: „Cineva trebuie să le vină de hac!”

Mai mulți locuitori din cartierul clujean Gheorgheni să plângă că o gașcă de circa 10 tineri distrug coșurile de gunoi, mobilierul urban și chiar au dat foc unei toalete publice din Parcul Detunata. Poliția locală nu ia măsuri, se plâng locuitorii.

 

 


UPDATE: Șeful Poliției Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, contactat de jurnaliștii monitoruldecj.ro, a declarat că nu au fost înregistrate sesizări privind incidentele despre care relatăm mai jos. Acesta a declarat că există echipe de polițiști locali care patrulează în cartier și care intră și în parcuri.

 


„Nu sunt patrule neapărat în parc, avem patrule în cartierul Gheorgheni. Cei care sunt în cartiere intră inclusiv în parcuri și în zonele de agrement, dar repet, sesizare de genul acesta nu am avut”, a declarat Marcel Bonțidean.

Se pare însă că aceștia nu au identificat problemele semnalate de locuitori în mai multe locuri din cartier, unele aflate chiar sub supraveghere video. Faptele au fost comise cel mai probabil în timpul nopții, când aleile parcului nu sunt circulate.


Știrea inițială: 

Cel puțin cinci coșuri de gunoi au fost rupte și vandalizate în Parcul Detunata de niște tineri, arată un locuitor al cartierului pe grupul de Facebook Gheorgheni Cartier. 


„Niște «viteji» s-au războit cu vreo 5 coșuri de gunoi din parcul Detunata. Au biruit: le-au făcut praf”, a scris un clujean pe rețeaua de socializare.

Au terorizat cartierul cu petarde și au incendiat un WC

Imediat au venit reacțiile altor locuitori, care spun că aceeași e situația și în alte locuri din cartier. Făptașii ar fi un grup de tineri, care în perioada sărbătorilor au terorizat locuitorii cu petarde și chiar au incendiat o toaletă publică din același parc.


„Din păcate și în alte locuri din cartier s-au petrecut asemenea  «fapte eroice»”, a spus un clujean. 

„Singura soluție sunt camerele și amenzi imense!!! Sau....recompensă pentru cel care reclamă! Cu probe”, a adăugat un alt locuitor.

„La fel și în parcul de la Borsec 4, mai bine trăiesc în mizerie, ținând sa-si arate «forța și inteligența», războindu-se cu niște coșuri de gunoi sau mobilier stradal”, arată un alt locuitor al cartierului.

Locuitorii se plâng că poliția locală nu patrulează în zonă pentru a preveni aceste distrugeri și cer să fie luate măsuri, fie prin intensificarea patrulelor acestora, fie prin amplasarea de camere de supraveghere video.

CITEȘTE ȘI

Model de civism. Parcul de pe Cetăţuie a fost vandalizat. GALERIE FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter