Monitorul Cartierelor

Orașul înconjurat de dealuri, de mai bine de 1.000 de ani: Cluj-Napoca, „paradisul boem” al României?

Cluj-Napoca este un oraș învăluit de istorie și adorat de turiști. În ultimii ani a început să fie din ce în ce mai dezvoltat și, totodată, iubit, încât a fost numit „paradisul boem al României”.

 

 


Un site un site global de călătorii, momondo, care compară oferte la zboruri, hoteluri și mașini de închiriat a scrist despre Cluj-Napoca, descriindu-l ca „orașul boem al României”:„Nădăjduim că nu vom găsi opoziție afirmând că orașul Cluj-Napoca este paradisul boem al României.”

 


Într-o prezentare a 15 city break-uri din Europa, unde poți să mergi să uiți de toate sau să îți petreci cele mai frumoase clipe de concediu, a introdus și orașul din inima Transilvaniei, Cluj-Napoca.

Municipiul transilvănean este înconjurat de dealuri pe toate părțile, nefiind niciodată izolat.


În ultimii ani, Cluj-Napoca s-a dezvoltat enorm de mult, transformându-se dintr-un oraș industrial în Silicon Valley de România. Mai exact, s-a reinventat. Oraş universitar şi industrial înainte de 1989 s-a transformat în ultimii ani, a devenit cu preponderenţă un oraş al serviciilor, festivalurilor şi sportului şi al industriei IT.

Viața de noapte activă, caracteristică principală

Chiar și atmosfera e schimbată, în prezent fiind una „bogată și boemă”. Un factor în acest sens au fost festivalurilor Untold și Electric Castle, care au făcut vâlvă și peste graniță. Totodată, s-a făcut cunoscut prin viața de noapte foarte activă, de înainte de pandemie, când nimeni nu pleca acasă din oraș până nu răsărea soarele.


Clujul are diverse obiective, printre care chiar și Piața Unirii, amplasată fix în centru, fiind cel mai bun loc de start. Apoi, Biserica Sfântul Mihai, Parcul Central, Grădina Botanică, Bastionul Croitorilor, Piața Muzeului, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, case memorial și multe altele.

CITEȘTE ȘI:


Calitatea vieții în Cluj-Napoca, mai bună decât la New York sau Londra, dar benzina e mai scumpă

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter