Monitorul Cartierelor

Boc, despre situația COVID la Cluj-Napoca: „Toate șansele să coborâm sub 3 la mie până la început de februarie”

Emil Boc a anunțat că municipiul Cluj-Napoca are „toate șansele” să coboare sub incidența de 3 la mie până la început de februarie. Școlile și restaurantele se vor deschide.

 

 


Emil Boc a vorbit la radio despre situația COVID-19 din Cluj-Napoca, mai exact, evoluția cazurilor. Primarul a anunțat că rata de infectare în județ a început să scadă luni, iar dacă va continua tot așa pe la începutul lunii februarie ar putea scădea sub 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori.

 


Astfel, școlile s-ar dechide în scenariu galben:

„A început de luni să scadă rata de pozitivare COVID-19 și pe județ și pe municipiul Cluj-Napoca, dar încă suntem departe de ce trebuie să fie. Adică dacă am coborât de la 5,93, la 4,98, la 4,82, la 4,75, 4,53, 4,33 ieri, și nu mi-au venit încă datele pe azi, iar în ritmul acesta sunt toate șansele să coborâm sub 3 la mie până la începutul lui februarie, undeva în jurul datei de 3 februarie, când se va lua decizia pentru 8 februarie de deschidere a școlilor”, a declarat edilul.


Totodată,  dacă rata de infectare scade, restaurantele se vor deschide și ele:

„Trebuie să coborâm sub 3 la mie ca măcar ciclul primar și anii terminali, a VIII-a, a XII-a să poată merge la școală, ca să intrăm în așa numitul scenariu galben.  Deci o să se redeschidă restaurantele la 30% capacitate, la Cluj-Napoca. Suntem într-o traiectorie bună, evoluția arată bine. Dacă acest lucru continuă până în 3 februarie, am ajunge acolo”, a adăugat Boc.


CITEȘTE ȘI:

Boc nu vrea șefia PNL: „Viitorul președinte al asociației de proprietari, pentru că se eliberează poziția la mine la scară”

 


Boc propune comasarea comunelor sărace: „Sunt dependenți de guvern și se întreține clientelismul politic”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter