Monitorul Cartierelor

Încep EXPROPRIERILE pentru lărgirea Căii Mănăștur. Ce sume primesc proprietarii?

Start exproprieri pentru modernizarea Căii Moților - Calea Mănăștur. Primăria declanșează procedura de expropriere a zeci de proprietăți private.

 

 


Primăria Cluj-Napoca a anunțat marți, 12 ianuarie, aprobarea declanșării procedurii de expropriere a imobilelor care constituie coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local la obiectivul de investiții „Modernizare Calea Moților-Calea Mănăștur-strada Uzinei Electrice-strada Oțetului-strada Mărginașă”.

 


Consilierii locali au aprobat, în ședința din 22 decembrie 2020, un proiect de hotărâre ce prevede declanșarea exproprierilor pentru cauză de utilitate publică de interes local, a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul obiectivului de investiții „Modernizare Calea Moților – Calea Mănăștur – Strada Uzinei Electrice – strada Oțetului – strada Mărginașă”.

Municipiului Cluj-Napoca alocă din bugetul local suma de 9.266.131 lei, reprezentând valoarea aferentă despăgubirilor individuale. Conform planului topografic, lucrarea se întinde pe o suprafață de 40.551 mp și se suprapune peste un număr total de 48 de imobile, din care în domeniul privat sunt 25 imobile, iar în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca sunt 23 de imobile. Evaluarea imobiliară a fost efectuată de către SC Mondev Real Estate SRL.


VEZI AICI lista imobilelor ce vor fi expropriate și sumele acordate din bugetul local!

Începe lărgirea Căii Mănăștur. Bandă de bus, piste de biciclete și un nou pod peste Canalul Morii

Proiectul de modernizare și lărgire a Căii Mănăștur și a străzilor adiacente a fost aprobat de consilierii locali la sfârșitul lunii octombrie 2020.


Valoarea totală a investiției este de 54.328.940,68 lei (cu TVA), bani proveniți din bugetul local și din alte surse. Durata de realizare a lucrărilor este de doi ani.

Prin acest proiect, municipalitatea își propune realizarea unui un nod rutier în zona de vest a orașului, unde se va intersecta circulația dinspre Mănăștur și Centru, cu cea dinspre Grigorescu și Zorilor.


Este vorba despre intersecția din apropierea centrului comercial Platinia, care va fi reconfigurată. Pentru aceasta, se propune inclusiv amenajarea unui nou pod peste Canalul Morii care să lege strada Oțetului de Uzinei Electrice, care va facilita accesul în cartierul Grigorescu a mașinilor care vin dinspre Zorilor.

CITEȘTE ȘI

Undă verde pentru lărgirea Căii Mănăștur. Bandă de bus, piste de biciclete și un nou pod peste Canalul Morii

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter