Monitorul Cartierelor

Emil Boc, răspuns pentru proprietarii nemulțumiți de demolarea garajelor: „Am verificat situația și este absolut legală”

Primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că demolarea garajelor este o procedură legală, întrucât autorizațiile de construire a acestora specifică faptul că sunt provizorii.

Emil Boc, răspuns pentru proprietarii nemulțumiți de demolarea garajelor: „Am verificat situația și este asbolut legală” Emil Boc, răspuns pentru proprietarii nemulțumiți de demolarea garajelor: „Am verificat situația și este asbolut legală”

 

 


Edilul a afirmat că demolarea garajelor merge mai departe, întrucât procedura este „absolut legală”. El a răspuns judecătoarei Adina Lupea, care a criticat demersul într-o postare pe pagina sa de Facebook, arătând că aceasta deține autorizație pentru garaj, document ce stipulează însă caracterul provizoriu al acestora.

 


„Nu ne oprim, că este campanie sau nu, ele merg mai departe și se demolează atunci când avem toată baza legală la dispoziție și fundamentată. Am văzut o discuție în mass-media, cu privire la doamna Adina Lupea, care a spus că e ilegală procedura de demolare a garajelor din Cluj. Pot să vă informez că am verificat situația și este asbolut legală. Doamna Lupea are un abonament de parcare emis în 6 februarie 2020, care spune că la solicitarea autorității publice locale, abonatul este obligat să elibereze amplasamentul ocupat, abonamentul fiind retras sau anulat.

De asemenea, distinsa doamnă are autorizație de construcție pe garaj, din 23.07.1992, cel de la care a cumpărat domnia sa, unde este scris, în această autorizație, așa: Se autorizează amplasarea a 30 de garaje prefabricate, tip TCI, cu caracter provizoriu și demontabil, conform documentației anexate. Așa spune autorizația pe care o au de construire, că este cu caracter provizoriu. Asta înseamnă că atunci când autoritatea locală decide să aibă o altă utilizare a domeniului public, cu prealabilă informare, acest lucru se poate întâmpla. Este puțin probabil ca doamna Lupea să aibă întăbulat garajul, noi nu am găsit documente. Este cert că terenul de sub garaj este a primăriei, proprietatea este a domeniului public al Primăriei. Distinsa doamnă poate să își ridice garajull singură, dacă este proprietarul garajului și să îl mute pe teren privat, nimeni nu o oprește, dar domeniul public trebuie eliberat”, a spus Emil Boc, într-o conferință de presă.


Încă 800 de garaje vor fi demolate în Mănăștur și Între Lacuri

Emil Boc a semnat, în ziua depunerii jurământului pentru noul mandat, ordinul pentru demolarea a sute de garaje din Cluj-Napoca. Este vorba de 182 de garaje din cartierul Între Lacuri – străzile Tulcea, Mureșului, Nirajului, Aurel Vlaicu, respectiv 616 de garaje din cartierul Mănăștur – Calea Florești, Aleea Brateș, străzile Tășnad, Bucium, Primăverii, Agricultorilor, Grigore Alexandrescu, Padin, Micuș, Bucium și Arinilor.

În primă fază, proprietarii au fost somați că ridice garajele de pe domeniul public, având la dispoziție 4 luni. Dup aest termen, garajele care nu au fost ridicate din inițiativa proprietarului vor fi demolate de primărie.


„Prima dată, am făcut această somație de 120 de zile, până în martie, în martie see va emite dispoziția primarului de demolare. Cei care demolează pe cont propriu vor primi loc de parcare ăn continuare, cei care nu demolează, nu va mai primi parcare acolo și va demola primăria, pe cheltuiala celui care are obligația să demoleze garajul.”, a precizat edilul, într-o conferință de presă.

Judecătoare: Cum să îmi demolați garajul care e pe numele meu și în proprietatea mea?

Judecătoarea Adina Lupea de la Curtea de Apel Cluj a scris un mesaj pe contul personal de Facebook, în care cere explicații de la primarul Emil Boc, cu privire la decizia de a demola garajele.


„Din minunățiile noului nostru reales primar, Emil Boc!

Dețin în proprietate un garaj, situat pe str.Mureșului din Cluj-Napoca. La apartamentul unde sunt coproprietară cu mama și fratele meu. Garaj înscris în cartea funciară. Garaj pentru care plătim impozit anual.

Ne-am pomenit cu o somație de demolare, fiindcă în caz contrar îl va demola Primăria, la suma de 4.100 de lei, și ceva,pe cheltuiala noastră. Nu numai noi, toți proprietarii de garaje din zonă.

Domnul Boc, se aude? Faceți ceva exproprieri în zonă și nu știm noi? Cum să îmi demolați garajul care e pe numele meu și în proprietatea mea, înscris în CF, și pentru care de 30 de ani plătesc impozit anual? Și nu numai că nu ne despăgubiți, ne amenintați și cu cheltuieli de demolare!

Nu aveți noțiunea constituțională de proprietate privată?”, a scris Adina Daria Lupea, pe pagina personală de Facebook.

CITEȘTE ȘI

Clujenii, nemulțumiți de demolarea garajelor: „Cum să intre pe proprietatea mea privată”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter