Monitorul Cartierelor

Clujenii, nemulțumiți de demolarea garajelor: „Cum să intre pe proprietatea mea privată”

Mai mulți clujeni sunt nemulțumiți de decizia primarului de a demola garajele.Judecătoarea Adina Daria Lupea s-a revoltat, după ce Primăria i-a trimis o somație de demolare a garajului.

clujenii-nemultumiti-de-demolarea-garajelor-cum-sa-intre-pe-proprietatea-mea-privata clujenii-nemultumiti-de-demolarea-garajelor-cum-sa-intre-pe-proprietatea-mea-privata

 

 


Judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj a scris un mesaj pe contul personal de Facebook, în care cere explicații de la primarul Emil Boc, cu privire la decizia de a demola garajele.

„Din minunățiile noului nostru reales primar, Emil Boc!


Dețin în proprietate un garaj, situat pe str.Mureșului din Cluj-Napoca. La apartamentul unde sunt coproprietară cu mama și fratele meu. Garaj înscris în cartea funciară. Garaj pentru care plătim impozit anual.

Ne-am pomenit cu o somație de demolare, fiindcă în caz contrar îl va demola Primăria, la suma de 4.100 de lei, și ceva,pe cheltuiala noastră. Nu numai noi, toți proprietarii de garaje din zonă.


Domnul Boc, se aude? Faceți ceva exproprieri în zonă și nu știm noi? Cum să îmi demolați garajul care e pe numele meu și în proprietatea mea, înscris în CF, și pentru care de 30 de ani plătesc impozit anual? Și nu numai că nu ne despăgubiți, ne amenintați și cu cheltuieli de demolare!

Nu aveți noțiunea constituțională de proprietate privată?”, a scris Adina Daria Lupea, pe pagina personală de Facebook.


Câte garaje vor fi demolate și de ce?

Primarul municipiului Cluj-Napoca a semnat, în ziua depunerii jurământului pentru noul mandat, demolarea a sute de garaje.

Emil Boc a semnat în ziua depunerii jurământului pentru noul mandat, demolarea a sute de garaje din Cluj-Napoca.
Astfel, 182 de garaje din cartierul Între Lacuri – străzile Tulcea, Mureșului, Nirajului, Aurel Vlaicu, respectiv 616 de garaje din cartierul Mănăștur – Calea Florești, Aleea Brateș, străzile Tășnad, Bucium, Primăverii, Agricultorilor, Grigore Alexandrescu, Padin, Micuș, Bucium și Arinilor, vor fi făcute una cu pământul.


„Am semnat în această dimineață (21 octombrie) somațiile pentru demolarea a încă 798 de garaje. Această activitate continuă în Cluj-Napoca. Am spus, ea nu se va opri până când ultimul garaj din Cluj nu va fi demolat și de a reda cartierelor spații publice, spații de agrement, locuri suplimentare de parcare”, a precizat edilul, într-o conferință de presă.

CITEȘTER ȘI:

SUTE de garaje din Cluj vor fi demolate. Dacă nu le demolează singuri, proprietarii sunt buni de plată

Ultimele Stiri
abonare newsletter