Monitorul Cartierelor

150 de noi locuri în creșele din Bună Ziua și Mănăștur. Boc: „Lucrările au fost finalizate la termen și creșele sunt funcționale de azi”

De joi, 15 septembrie, sunt funcționale 150 de locuri noi în două creșe din Cluj-Napoca, în cartierele Bună Ziua și Mănăștur.


 

„Lucrările au fost finalizate la termen și creșele sunt funcționale de azi”, a anunțat Emil Boc pe pagina sa de Facebook, însă cu toate acestea, creșele nu pot fi folosite la capacitatea maximă, din cauza contextului epidemiologic actual.


 

Începând de joi sunt disponibile încă 150 noi locuri în două creșe din oraș, însă dat fiind contextul epidemiologic actual și creșterea alarmantă a numărului de cazuri la nivel național și județean, doar 88 din totalul de 150 dintre aceste locuri pot fi repartizate copiilor pentru a putea respecta toate regulile de distanțare.


150 de locuri noi în 2 creșe din Cluj

Astfel, Creșa Cenușăreasa - structura 2, de pe strada Grigore Alexandrescu, din cartierul Mănăștur, are în total 90 de locuri pentru 6 grupe de copii și disponibile în acest context doar 53 de locuri. Aceasta dispune de următoarele: bucătărie proprie, parcare în subteran (12 locuri) și la intrare (4 locuri), cabinet medical, centrală termică, sală de activități ludice, zid cu 300 plante naturale de la parter până la etajul 1.

Cea de-a doua creșă deschisă, Martinel - structura 2 din cartierul Bună Ziua, de pe strada Theodor Capidan are 60 de locuri (3 grupe de copii) din care 35 locuri disponibile în contextul actual.


„Voi susține în continuare dezvoltarea Clujului și voi acționa pe principiul „niciun cartier fără creșă, grădiniță, școală, parcuri” pentru a ne asigura că nivelul calității vieții clujenilor este similar celui din orașele europene pe care le avem drept exemplu de bune practici”, a spus Boc.

CITEȘTE ȘI:


Școlile trec pe SCENARIUL 3 din cauza numărului de cazuri de COVID19 înregistrate la Cluj. Copiii vor face cursuri EXCLUSIV online

 

 


 

abonare newsletter