Monitorul Cartierelor

Trafic REORGANIZAT în zona Operei Maghiare. Ce soluții propune Emanuel Ungureanu, candidatul USR la Primăria Cluj-Napoca?

Candidatul Uniunii Salvați România (USR) la Primăria municipiului Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, vine cu soluții noi pentru fluidizarea traficului în zona Operei Maghiare de Stat din Cluj-Napoca.

Trafic REORGANIZAT în zona Operei Maghiare. Ce soluții propune Emanuel Ungureanu, candidatul USR la Primăria Cluj-Napoca? Trafic REORGANIZAT în zona Operei Maghiare. Ce soluții propune Emanuel Ungureanu, candidatul USR la Primăria Cluj-Napoca?

 

 


Deputatul USR de Cluj afirmă că vine cu „soluții simple, costuri minime, cu impact imediat”, amintind de traficul încărcat din zona Operei Maghiare. Parlamentarul clujean promite că „cu asta se va ocupa” în primele sale zile de mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, promițând astfel un transport fluent în Orașul Comoară.

Care este soluția propusă de Emanuel Ungureanu?

„Problema este că pe direcția Piața Mihai Viteazul traficul este îngreunat de mașinile și tramvaiele care împart banda de circulație dintre peroane. Din această cauză, timpii de așteptare sunt mai mari atât pentru cei care folosesc transportul public, cât și pentru șoferi”, spune Emanuel Ungureanu, care vine și cu o propunere de rezolvare a problemei.


„Ca pasager al tramvaiului, îmi doresc să circul cât mai repede și cu cât mai puține opriri neplanificate până la destinație. Ca șofer îmi doresc să reduc cât mai mult timpul pe care îl petrec în trafic. Soluția? Retrasarea marcajelor și setarea semaforului astfel încât să mutăm toate benzile destinate autoturismelor pe partea cu Opera Maghiară. Semafoarele vor oferi prioritate la plecare tramvaielor”, mai spune candidatul USR.

Care sunt rezultatele schimbărilor în zona Operei Maghiare?

Printre rezultatele pomenite de Ungureanu se numără circulația mai rapidă a tramvaielor, cozile mai mici pentru șoferi datorită spațiului sporit în lipsa tramvaiului, dar și transmiterea unui semnal că „prioritatea este transportul public”. Deputatul USR vorbește depre „soluții inteligente pentru traficul infernal din Cluj-Napoca”.


„Fără să mutăm o bordură, să spargem astfaltul, am eficientizat traficul dintr-o intersecție foarte aglomerată! Trebuie doar să ne pese de problemele clujenilor! (…) Am promis soluții, nu povești și străzi vopsite! Clujul poate respira mai bine în trafic dacă ascultăm de specialiști adevărați în mobilitate urbană ca Tudor Măcicășan”, mai spune Emanuel Ungureanu.

„În fața Operei Maghiare avem un trafic intens și o suprapunere nefericită între mașini și zona de rulare a tramvaiului. Prioritate ar trebui să aibă tramvaiul, mai ales că această cale de rulare a fost modernizată de curând. Deci, reorganizare înseamnă trafic fluent, inteligent și noxe mai puține în această zonă intens circulată din Cluj-Napoca.” – Emanuel Ungureanu, candidat USR la Primăria Cluj-Napoca


CITEȘTE ȘI:

A început bătălia electorală? Săgeți de la distanță între Ungureanu și Boc pe tema cazurilor COVID-19 din Primăria Cluj-Napoca

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter