Monitorul Cartierelor

FOTO Gropi și nervi! La Cluj, bătaia de joc e la ordinea zilei, acuză un investitor: „În alte locuri autoritățile locale ar îngenunchea”

Deși a trecut aproape un an și jumătate de la semnalarea situației, nimic nu s-a schimbat într-o importantă zonă industrială din Cluj-Napoca.

În data de 25 ianuarie 2019, Monitorul de Cluj semnala că proprietarii din incinta fostei fabrici „Clujana”, situată în Cluj-Napoca, Piața 1 Mai nr. 4-5, reclamau la Consiliul Județean Cluj că, deși au fost făcute mai multe plângeri referitoare la starea căilor de acces, gropile nu au fost acoperite.

„La Cluj, bătaia de joc este la ordinea zilei!”

„Nimic nu s-a schimbat. Mai mult, au acoperit anul trecut, prin vară, cu ceva pământ gropile cu pricina, o adevărată bătaie de joc la adresa firmelor care contribuie la bugetul local cu taxe și impozite. În timp ce alte autorități locale ar îngenunchea în fața investitorilor numai să ocupe, să investească în inițiative aducătoare de taxe, la Cluj, bătaia de joc este la ordinea zilei”, se arată într-un mesaj al lui Marian D., trimis redacției Monitorul de Cluj.


Bărbatul spune că TIR-uri și mașini mici fac „un slalom de toată frumusețea”, unele „escaladând” și trotuarul în disperare de cauză, doar ca să evite deplasarea prin acele „văgăuni”. „De am putea, cei (estimativ) peste 500 de angajați de peste platformă, ne-am muta altundeva, mai în secolul în care trăim”, spune clujeanul.

„Hale amestecate cu blocuri, case și centre comerciale – o varză a la Cluj”

„Mă bucur că Tișe și Boc sunt bine. Le urăm și noi bine, noi, cei care în fiecare zi ne ostenim să punem ceva pe masă familiilor noastre și mai și reparăm mașinile de firmă sau personale. Mă bucur, că organizăm Untold-uri și vrem să avem statut de Capitală Europeană a Culturii, într-un oraș în care Pata Rât și astfel de mizerii există. Mă bucur că PUG și PUZ sunt doar niște cuvinte în mintea (puțină, aș putea aprecia) a celor ce ne conduc. Hale amestecate cu blocuri, cu case, cu centre comericale, o veritabilă varză a la Cluj”, se mai arată în mesajul lui Marian D.


În ianuarie 2019, oamenii se plângeau că principalele căi de acces, care se află în proprietatea Consiliului Județean Cluj, se află într-o stare avansată de degradare, pe alocuri formându-se gropi uriașe în asfalt. Lucrările de reabilitare ale unora din căile de acces efectuate în 2014 au fost de o slabă calitate, astfel că o mare parte din acestea se află într-o stare avansată de degradare.

CITEȘTE ȘI:


Era privată sau nu? O stradă care arăta ca după bombardament, la nici 10 minute de centrul Clujului, este modernizată
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter