Monitorul Cartierelor

Parcul Feroviarilor ar putea trece în proprietatea Primăriei. Acum este o ruină

Primăria Cluj-Napoca a solicitat Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Regionala CF Cluj transferul dreptului de proprietate, cu titlu gratuit, terenului aferent Parcului Feroviarilor, al doilea ca suprafaţă din Cluj-Napoca.

Pe lângă solicitarea privind Parcul Feroviarilor, Primăria a cerut Companiei Naţionale de Căi Ferate şi trecerea în proprietatea autorităţilor locale a străzii Triajului.

Dacă va fi acceptată cererea Primăriei privind Parcul Feroviarilor, autorităţile locale vor putea moderniza parcul care acum este o ruină. “Parcul Feroviarilor, care este al doilea ca suprafață din oraș, întinzându-se pe 5,4 ha, a ajuns o ruină. Investitorul care s-a asociat cu CFR și a promis acum 8 ani de zile că va face investiții uriașe, a renunțat la proiect, iar acum parcul se reîntoarce în proprietatea Companiei Naționale de Căi Ferate, a cărei activitate principală o constituie organizarea traficului feroviar, nu amenajarea de parcuri publice. În consecință, ar fi firească preluarea acestui parc de către primărie, în a cărei proprietate s-a aflat până în 1989, după care a fost predat Companiei Căile Ferate Române, și modernizarea lui pentru a fi pus la dispoziția clujenilor”, declara, anul trecut, consilierul local, Ioan Bîldea, cel care a şi formulat mai multe solicitări către conducerea Primăriei privind modernizarea Parcului Feroviarilor.


Strada Triajului se află într-o stare deplorabilă, cu noroiul până la glezne după fiecare ploaie. Nu poate fi reabilitată din cauză că nu se află în proprietatea Primăriei. În aceeaşi situaţie mai sunt alte două străzi din aceeaşi zonă, Badea Cârţan şi Depoului.

abonare newsletter