Monitorul Cartierelor

Trotuarele de pe Republicii, blocate de maşini

Pietonii care circulă pe strada Republicii solicită montarea de stâlpişori care să îi împiedice pe şoferi să mai parcheze pe trotuare.

“Vă rog să luaţi în considerare montarea de stâlpişori pe strada Republicii, pe partea dreaptă cum se urcă, în felul acesta ne ajutaţi şi pe noi pietonii. Menţionez că pe stradă există locuri de parcare, probabil insuficiente, însă avem şi noi dreptul să circulăm civilizat. În acest moment, trotuarele sunt blocate în totalitate de maşini, noi fiind puşi în situaţia să mergem pe riscul nostru pe carosabil, copiii fiind cei mai expuşi la accidente”, scrie un clujean pe un site pentru sesizări şi reclamaţii la adresa primarului Emil Boc.

Modul în care se circulă pe strada Republicii a fost semnalat şi de şoferi, în nenumărate rânduri. Cel mai greu se circulă dimineaţa când se formează o coadă interminabilă de maşini din cauza maşinilor parcate lângă Institutul Oncologic. “Lucrez în Sigma Shopping Center şi cel mai scurt drum din Grigorescu până la Sigma este pe strada Rebublicii. În fiecare dimineaţă, pierd în jur de 10 minute pe strada Republicii din cauza taximetriştilor şi a pacienţilor care parchează în faţa Spitalului de Oncologie astfel blocând una din cele două benzi”, scria un şofer într-o sesizare adresată Primăriei Cluj-Napoca, în primăvara acestui an.


El mai spunea că şirul de maşini se întinde de pe strada Clinicilor, şi cu greu reuşeşti să intri pe bandă, venind dinspre Primărie. “După ce reuşesc să trec de intersecţia cu Oncologia, strada este liberă până lângă Sigma. Eu înţeleg taximetriştii, şi înţeleg şi bolnavii, ceea ce nu înţeleg este de ce li se permite să staţioneze şi să blocheze o bandă de circulaţie”, a conchis clujeanul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter