Monitorul Cartierelor

Copiii se joacă printre bolovani pentru că Primăria nu vrea să amenajeze un loc de joacă

De mai mulţi ani, părinţii cu copii mici care locuiesc în cartierul Mărăşti duc un “război” continuu cu Primăria din pricina unui teren.

Părinţii vor ca terenul să fie amenajat ca loc de joacă pentru copii, dar autorităţile locale se încăpăţânează cu acelaşi răspuns: terenul este al asociaţiilor de proprietari şi nu poate fi schimbată destinaţia actuală a terenului.

“În numele părinţilor de pe străzile Fabricii, Bârsei, 21 Decembrie, Ciocârliei vă rugăm să ne ajutaţi şi pe noi cu amenajarea parcului de pe strada Fabricii nr. 1. Deşi acum 2-3 ani s-a încercat amenajarea lui, lucrările au rămas neterminate şi parcul se află într-o stare avansată de degradare”, scrie un clujean pe un site pentru sesizări şi reclamaţii la adresa primarului Emil Boc. Acesta adaugă că locul respective nu este îngrădit şi este plin de bolovani.


“Deşi s-a început amenajarea acestui parc, cu locuri de joacă pentru copii, nişte bănci, aceasta nu a mai fost terminată, iar oamenii din zonă îşi plimbă câinii să-şi facă nevoile în acest parc. Noi umblăm cu copiii în braţe să nu sara cânii la ei şi să-i muşte. Veşnic ne certăm cu aceşti iubitori de animale care ne aruncă în faţă că parcul nu este amenajat numai pentru copii pentru că pe jos nu sunt dale, nu este îngrădit şi altele. Vă rog să ne înţelegeţi că suntem mulţi tineri cu copii mici pe aceste străzi şi efectiv nu avem unde să mergem cu copiii. Este un parc cu multă umbră, ideal pentru verile toride de vară care este numai pe jumătate amenajat”, mai scrie clujeanul în sesizare.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca le-au răspuns părinţilor că zona verde respectivă nu poate fi transformată în parc de joacă pentru copii. “Referitor la solicitarea dvs., vă comunicăm că zonă la care faceţi referire este o zonă verde aferenta imobilelor de pe strada Ciocârliei nr.40 şi strada Bârsei nr.1, zonă verde care conform HCL 191/2009 este în întreţinerea asociaţiilor de la adresele susmenţionate. Având în vedere faptul că în zona respectivă nu a fost amenajat un loc de joacă până la această dată, vă comunicăm că realizarea unei astfel de amenajări implica protejarea zonei verzi şi a vegetaţiei existente conform Legii nr.24/2007 şi obţinerea acordului scris al tuturor locatarilor celor două imobile sub formă de tabel cu semnături deoarece amenajarea unui loc de joacă implica un anumit grad de zgomot care nu este agreat de majoritatea locatarilor”, se arată în răspunsul reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter