Monitorul Cartierelor

Locurile pentru plimbarea câinilor, existente doar pe hârtie

În Cluj-Napoca există foarte puţine locuri amenajate pentru plimbarea câinilor. Teoretic, sunt amenajate 29 de locaţii, dar multe dintre ele nu mai există.

În fiecare an, Primăria promite că va găsi soluţia potrivită pentru identificarea unor terenuri care să fie amenajate în acest sens. “În rarele situații în care sunt montate garduri de protecție, cum e spațiul de lângă Parcul Rozelor, nu există iluminat public sau o alee pe care posesorii animalelor să se poată deplasa civilizat. În rest mai întâlnim câteva cazuri de suprafețe de teren, de regulă foarte mici, marcate print-un indicator ca zone pentru plimbat câinii, fără nici un altfel de amenajare, cum ar fi gărdulețul obligatoriu”, spun reprezentanţii PNL Cluj-Napoca, cei care au sesizat această situaţie primarului Boc şi căruia îi solicită să rezolve problema.

Ei adaugă că de foarte mulți ani, clujenii se plâng de lipsa locurilor special amenajate pentru plimbarea câinilor și de fiecare dată, primarul promite că problema o să fie rezolvată în curând, întrucât are în vedere identificarea unor terenuri care urmează să fie amenajate corespunzător. “Și așa trece an după an, timp în care posesorii de patrupede sunt amendați pentru că își plimbă animalele în spații neamenajate sau în parcuri, unde deranjează copiii sau pe cei care fac sport”, precizează membrii PNL Cluj-Napoca.


Locurile destinate plimbării câinilor au fost stabilite oficial prin Hotărârea de Consiliu Local numărul 575/2001, dar astăzi, o mare parte din cele 29 de locații există doar pe hârtie, pentru că între timp fie au primit alte destinații fie sunt neîmprejmuite, deci neamenajate. Liberalii clujeni îi cer primarului să prezinte public care din cele 29 de spații stabilite în 2001 mai sunt adecvate plimbării câinilor.

Vom reveni cu punctul de vedere al Primăriei Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter