Monitorul Cartierelor

Lucrări mai scumpe pe mai multe străzi „de pământ” din cartierele Clujului

Nici nu au început bine lucrările în teren și s-au scumpit! Mai mulți bani pentru modernizarea unor străzi din cartierele Clujului.

Lucrări mai scumpe pe mai multe străzi „de pământ” din cartierele Clujului. FOTO: Facebook/ Emil Boc Lucrări mai scumpe pe mai multe străzi „de pământ” din cartierele Clujului. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Mai multe drumuri neasfaltate din cartierele municipiului Cluj-Napoca sunt în curs de modernizare, iar pentru o parte din ele, costurile au crescut considerabil față de valoarea inițială prevăzută. Consilierii locali vor dezbate în ședința de luni, 15 aprilie, mai multe proiecte pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici.

 


Astfel, modernizarea străzii Aurel Ciupe va costa, în urma actualizării indicatorilor tehnico-economici, 975.905 lei cu TVA, față de 441,320 lei cu TVA, cât era valoarea inițială a devizului general. Strada are o lungime de aproximativ 132 ml. Durata lucrărilor este de 6 luni, din care 3 luni pentru proiectare și 3 luni pentru execuția lucrărilor.

Pe strada Locomotivei, cu o lungime de circa 128 ml, lucrările evaluate inițial la 1.257.557 lei cu TVA cresc la 2.133.477 lei cu TVA. Durata lucrărilor este de 4 luni, din care 2 pentru prioectare și 2 pentru execuția lucrărilor.


Reamenajarea străzii George Bacovia devine de asemenea mai scumpă. Valoarea investiției crește de la  3.221.869 lei cu TVA la 4.233.581 lei cu TVA. Strada în lungime de puțin peste 400 ml. Lucrările au o durată de 7 luni, din care 3 luni pentru proiectare și 4 luni pentru execuție.

Ordinul de începere a lucrărilor pe aceste străzi a fost dat la 12 februarie. 


Lucrările la strada Vânătorului devin de asemenea mai scumpe. Amenajarea străzii în lungime de 818 ml a crescut de la 9.442.408 lei cu TVA la 12.859.024 lei cu TVA. Durata de implementare a investiției este de 10 luni, din care 2 luni pentru proiectare și 8 luni pentru execuție. În data de 31 martie a fost semnat contractul de execuție

Pe strada Vântului, bugetul pentru modernizare crește de la 3.224.641 lei cu TVA la 5.007.928 lei cu TVA. Strada are o lungime de 347 ml. iar durata lucrărilor este de 6 luni: 2 pentru proiectare și 4 pentru execuție. 


Modernizarea străzii Perlei, în lungime de 724 ml, va costa 6.316.961 lei cu TVA, față de 4.477.709 lei cu TVA, cât era valoarea inițială a devizului general. Durata implementării proiectului este de 5 luni, din care 2 luni pentru proiectare și 3 luni pentru execuție.

Printre altele, la costul inițial al investițiilor se adaugă lucrări de relocare a rețelei electrice, lucrări de marcare și semnalizare rutieră.

Zece străzi „de pământ” vor fi asfaltate anul acesta

În 2024, zece străzi din cartierele Clujului care „nu au văzut” niciodată asfaltul vor fi amenajate, a anunțat viceprimarul Dan Tarcea. 

În luna martie au început lucrările la strada Ionel Teodoreanu din zona Iris/ Dâmbul Rotund. De la începutul anului, Primăria a început reabilitarea mai multor străzi neasfaltate din municipiu, respectiv pe străzile Cucului, Locomotivei, Aurel Ciupe, Teo Peter și George Bacovia. 

Anul acesta vor fi asfaltate, de asemenea, mai multe străzi pe care Primăria a promis de mai mulți ani turnarea astfaltului, de exemplu pe cele două străzi din Gruia - Vântului și Vânătorului, pe strada Simeria și Perlei. Lucrările sunt realizate de RADP.

Continuă totodată și lucrările de pe străzile Giuseppe Verdi, Valea Seacă și Valea Chintăului, în valoarea totală de circa 9 milioane de euro. Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este luna iulie 2024. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Drumurile din Cluj „sparte” pentru introducerea apei și canalizării vor fi reasfaltate. Lucrări de peste 2 milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter