Externe

O nouă zi de proteste împotriva războiului din Ucraina. Peste 100.000 de oameni au ieșit în stradă la Berlin. VIDEO

Oamenii din întreaga lume și-au arătat și duminică sprijinul pentru poporul ucrainean. În Berlin peste 100.000 de persoane protestează în acest moment pe străzile orașului.

O nouă zi de proteste împotriva războiului din Ucraina. Peste 100.000 de oameni au ieșit în stradă în Berlin. VIDEO O nouă zi de proteste împotriva războiului din Ucraina. Peste 100.000 de oameni au ieșit în stradă în Berlin. VIDEO

 

​Protestele împotriva invaziei militare rusești în Ucraina s-au întins deja în toate colțurile lumii. Sute de mii de persoane din diferite colțuri ale lumii au ieșit în stradă să protesteze cu steaguri în culorile Ucrainei.


Rusia

Zeci de persoane au fost arestate în Rusia, după ce în ultimele ore au protestat împotriva războiului din Ucraina, informează ovd.news.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

900 de oameni din nu mai puțin de 44 de orașe ale Rusiei au fost reținuți duminică, 27 februarie, de poliție după ce au participat la proteste împotriva invaziei militare ordonate de Vladimir Putin în Ucraina, anunță Reuters.


 

Berlin

Peste 100.000 de oameni s-au adunat în centrul Berlinului, în cadrul unei demonstrații împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia, în timp ce parlamentul german se afla într-o sesiune extraordinară privind războiul din Ucraina și criza de securitate rezultată.


O parte dintre protestatari au fost surprinși fiind îmbrăcați în culorile steagului Ucrainei. Aceștia s-au adunat la Poarta Brandenburg, situată lângă Ambasada Rusiei din centrul Berlinului, ținând pancarte cu mesajul „Fără Al treilea Război Mondial” și „Opriți criminalul”.

 


Minsk

Câteva sute de participanți au participat la un protest duminică după-amiază chiar și pe străzile din Minsk, capitala Belarusului. Reamintim, Belarus este principalul aliat al Rusiei în operațiunea de invadare a Ucrainei.

Oamenii au mers prin centrul orașului, purtând steaguri ale Ucrainei și strigând „Nu războiului!”.

 

Praga

Zeci de mii de oameni s-au adunat, duminică, în Piata Wenceslas din Praga pentru a protesta împotriva invaziei Ucrainei și pentru a cere încetarea violențelor.

Potrivit presei locale, la protest au participat în jur de 60.000 de persoane. Protestatarii au scandat „Libertate pentru Ucraina”, „Opriți războiul” și „Afară cu dictatorul”.

 

Tokyo

Potrivit site-ului asahi.com, peste 100 de protestatari s-au adunat sâmbătă în fața gării JR Shinjuku, un important nod feroviar, pentru a scanda „Opriți războiul și opriți Putin” în timp ce țineau pancarte pe care scria „Pacea în Ucraina” și „Putin este inamicul Rusiei”.

Alți cetățeni străini, inclusiv ucraineni, precum și japonezi, au organizat și mitinguri în capitala Japoniei și în alte orașe. 

 

CITEȘTE ȘI:

Putin pune forțele nucleare în stare de alertă. Un profesor UBB explică ce înseamnă

Zelenski: O delegație ucraineană se va întâlni cu rușii la granița dintre Ucraina și Belarus

abonare newsletter