Externe

Ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, aprobat de Congresul SUA. Biden: „Un mesaj clar cu privire la puterea leadership-ului american în lume”.

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat sâmbătă un uriaş plan de ajutor pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari.

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat un ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina/Foto: Volodimir Zelenski Facebook.com Camera Reprezentanților din SUA a aprobat un ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina/Foto: Volodimir Zelenski Facebook.com

 

 


Cu o susţinere covârşitoare, Camera Reprezentanţilor a aprobat pachetul de sprijin pentru Ucraina, care constă într-un ajutor de 61 de miliarde de dolari, gest demonstrativ puternic din partea americanilor privind sprijinul acordat Ucrainei.

Un ajutor ce „va salva mii de vieți”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a reacționat la scurt timp după aflarea veștii că americanii au aprobat ajutorul militar important pentru Ucraina.


„Sunt recunoscător Camerei Reprezentanților Statelor Unite, ambelor partide, și personal președintelui Mike Johnson pentru decizia care menține istoria pe drumul cel bun. Democrația și libertatea vor avea întotdeauna o semnificație globală și nu vor eșua niciodată atâta timp cât America ajută la protejarea lor. Legea vitală de ajutorare a Ucrainei, adoptată astăzi de către Camera Reprezentanților SUA va împiedica extinderea războiului, va salva mii și mii de vieți și va ajuta ambele noastre națiuni să devină mai puternice. Pacea și securitatea echitabile pot fi obținute doar prin forță. Sperăm că proiectele de lege vor fi susținute în Senat și trimise pe biroul președintelui Biden. Vă mulțumim, America”, a transmis Zelenski.

95 de liliarde de dolari pentru Ucraina, Israle și Taiwan

Și preşedintele american Joe Biden afirmă că adoptarea de către Camera Reprezentanţilor a proiectelor de lege privind ajutorul pentru Ucraina, Israel şi regiunea Indo-Pacific transmite un „mesaj clar” despre leadership-ul american în lume.


„Astăzi, membrii ambelor partide din Camera Reprezentanţilor au votat pentru a promova interesele noastre de securitate naţională şi pentru a trimite un mesaj clar cu privire la puterea leadership-ului american pe scena mondială. În acest punct critic de răscruce, ei s-au unit pentru a răspunde apelului istoriei, adoptând o legislaţie urgentă privind securitatea naţională pentru care am luptat luni de zile pentru a o asigura”, a precizat Biden. 

„Îndemn Senatul să îmi trimită rapid acest pachet de măsuri, astfel încât să îl pot promulga şi să putem trimite rapid arme şi echipamente în Ucraina pentru a răspunde nevoilor urgente de pe câmpul de luptă”, a adăugat liderul american. 


CITEȘTE ȘI: 
Ajutor militar de 5 miliarde de euro pentru Ucraina, aprobat de Consiliul UE

Rusia a reacționat după votul din Camera Reprezentanților din SUA, printr-o declarație oficială referitor la ajutorul american care „va ruina Ucraina”. 

„Decizia de a oferi ajutor Ucrainei era aşteptată şi previzibilă. Va îmbogăţi şi mai mult Statele Unite ale Americii şi va ruina şi mai mult Ucraina, omorând şi mai mulţi ucraineni din cauza regimului de la Kiev”, a transmis purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.


În total, pachetul de sprijin pentru Ucraina (61 mld. de dolari), Israel (26,3 mld. de dolari) și Taiwan (7,7 mld. de dolari), aprobat de Camera Reprezentanților din SUA, este în valoare de 95 de miliarde de dolari.  

Pachetul de sprijin trebuie acum aprobat de Senat, unde un prim vot ar putea avea loc marţi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Klaus Iohannis, la Bruxelles: „Voi insista pe urgenţa sprijinului militar pentru Ucraina”

Ajutor militar de 5 miliarde de euro pentru Ucraina, aprobat de Consiliul UE

Ultimele Stiri
abonare newsletter