Externe

Iranul a atacat Israelul cu sute de drone și rachete. Peste 300 de drone au fost lansate.

Iranul a lansat sâmbătă noaptea un atac major „fără precedent” asupra Israelului, lansând peste 300 de drone, rachete de croazieră și rachete balistice. Aproape toate proiectilele care au vizat Israelul au fost doborâte.

Iranul a lansat sâmbătă noaptea un atac major „fără precedent” asupra Israelului/ Foto: timesofisrael.com Iranul a lansat sâmbătă noaptea un atac major „fără precedent” asupra Israelului/ Foto: timesofisrael.com

 

 


Iranul a lansat sâmbătă „de pe teritoriul său” un atac cu drone împotriva Israelului, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene într-un discurs televizat, relatează AFP, citat de Agerpres.ro

 


„Iranul a lansat drone de pe teritoriul său spre Israel”, a declarat Daniel Hagari la puţin timp după ora 23:00 (20:00 GMT).

„Supraveghem ameninţarea în spaţiul aerian. Aceasta este o ameninţare care va dura câteva ore pentru a ajunge pe teritoriul statului Israel”, a adăugat contraamiralul Hagari.


„Colaborăm îndeaproape cu Statele Unite şi cu partenerii noştri din regiune pentru a acţiona împotriva lansărilor (de drone) şi pentru a le intercepta”, a indicat el

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un „vast” atac cu „drone şi rachete” împotriva Israelului.


„Ca răspuns la numeroasele crime comise de regimul sionist, în special atacul împotriva secţiei consulare a ambasadei Republicii Islamice Iran la Damasc şi martiriul unui grup de comandanţi şi consilieri militari ai ţării noastre în Siria, armata aerului a Forţei aerospaţiale a Corpului Gardienilor Revoluţiei islamice a lansat zeci de rachete şi drone către ţinte specifice din interiorul teritoriilor ocupate”, a declarat televiziunea de stat, citând surse publice ale Gardienilor.

Atacul vine după ce, pe 1 aprilie, doi dintre comandanții unei unități a Gărzii Revoluționare iraniene au fost uciși într-o explozie, la o clădire adiacentă ambasadei Iranului din Siria.


Raidul atribuit Israelului a vizat o întâlnire secretă între oficiali iranieni și responsabili ai Jihadului Islamic palestinian.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Israel-Hamas - Familiile unor ostatici reclamă organizaţia islamistă Hamas la Curtea Penală Internaţională

O tânără de 27 de ani, cu dublă cetățenie, israeliană și română, a murit în Gaza, unde era ostatică

Etichete: iran israel drone razboi
Ultimele Stiri
abonare newsletter