Externe

Un bărbat care și-a înscenat moartea într-un accident de barcă, pentru a lua 4 milioane de euro din asigurări, condamnat la închisoare

Un german în vârstă de 56 de ani, care a încercat să-şi însceneze moartea într-un accident de barcă aranjat pe Marea Baltică, a fost condamnat la peste 3 ani de închisoare pentru că a încercat să înşele companiile de asigurări.

Bărbatul și-a înscenat propria moarte/ Foto: pixabay.com Bărbatul și-a înscenat propria moarte/ Foto: pixabay.com

 

 


Un german în vârstă de 56 de ani, care a încercat să-şi însceneze moartea într-un accident de barcă aranjat pe Marea Baltică, a fost condamnat la peste 3 ani de închisoare pentru că a încercat să înşele companiile de asigurări, transmite miercuri DPA citat de Agerpres.ro

 


Soţia sa a fost condamnată miercuri la doi ani de libertate condiţionată pentru rolul ei în înşelătorie.

Cuplul ar fi înscenat moartea bărbatului într-un accident de barcă în Golful Kiel în octombrie 2019, pentru a colecta aproximativ 4 milioane de euro de pe asigurările de viaţă şi de accident ale acestuia.


Cuplul s-a ascuns de Poliție

După ce au înscenat moartea bărbatului, cuplul a rămas ascuns timp de mai multe luni, mai întâi la Hamburg şi apoi în oraşul german Schwarmstedt (centru).

Poliţia a dat de urma bărbatului în urma unui raid în mai 2020, după ce o sclipire a verighetei acestuia în lumina lanternelor i-a dat de gol locul unde se ascundea, în spatele unor cutii.

Cuplul a fost condamnat după un proces în februarie 2021, dar instanţa de apel a hotărât că este nevoie de iniţierea unor noi proceduri după ce celor doi le-au fost aduse şi alte acuzaţii de tentativă de fraudă asupra mai multor companii din domeniul asigurărilor.


Judecătorul Curţii regionale din Kiel, din nordul Germaniei, Johann Kümmel, a precizat miercuri că o serie de scrisori au demonstrat că cei doi intenţionau să „obţină cât mai rapid banii de la cât mai multe companii de asigurări cu putinţă”.

La trei zile după presupusul accident, soţia bărbatului a raportat dispariţia acestuia, dar poliţia a devenit bănuitoare. Un expert care a analizat starea bărcii a ajuns la concluzia că scufundarea acesteia a fost provocată intenţionat.


Companiile de asigurări refuză, de asemenea, să plătească poliţe după ce decesul este anunţat dintr-o singură sursă, insistând să primească un certificat de deces sau o confirmare a decesului din partea unei instanţe locale, un proces care durează cel puţin 6 luni. Bărbatul avea 13 asigurări de viaţă şi de accident care nu au fost plătite.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un bărbat și-a înscenat propria răpire! I-a trimis mamei sale imagini cu el legat de mâini şi de picioare și i-a cerut bani

Bătrân și neliniștit. Un vârstnic s-a prins că urmează să fie jefuit și a înscenat un „flagrant”

abonare newsletter