Externe

Ron DeSantis se retrage din cursa pentru prezidențiale și îl susține pe Donald Trump

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, perceput o vreme drept principalul rival al lui Donald Trump în cursa pentru nominalizarea republicană, a anunţat duminică că abandonează cursa pentru Casa Albă și îl va susține pe Donald Trump.

Ron DeSantis își suspendă candidatura la prezidențiale și anunță că îl va susține pe Donald Trump/Foto: X Ron DeSantis își suspendă candidatura la prezidențiale și anunță că îl va susține pe Donald Trump/Foto: X

 

 


„Îmi suspend campania astăzi”, a spus Ron DeSantis într-un clip video postat pe X (fostul Twitter). „Pentru mine este clar că majoritatea alegătorilor republicani din primare vor să îi dea o nouă şansă lui Donald Trump”, a explicat acesta. 

 


Ron DeSantis, cu poziţii dure în ceea ce priveşte imigraţia şi avortul, s-a clasat luni pe locul al doilea în timpul întrunirii preelectorale din Iowa, cu mult în urma lui Donald Trump, cu 21% din voturi faţă de 51%, cât a obţinut fostul preşedinte.

„Nu le pot cere voluntarilor noştri să îşi dea timpul şi banii dacă nu avem o cale clară spre victorie", a justificat el în videoclipul său. „Am avut dezacorduri cu Donald Trump, cum ar fi referitor la pandemia de coronavirus”, dar „Trump este mai bun decât actualul titular, Joe Biden”, a adăugat Ron DeSantis.


CITEȘTE ȘI: 
Donald Trump ar fi spus că SUA nu vor ajuta Europa dacă va fi atacată: „NATO este mort şi noi vom pleca”

Anunţul său vine cu două zile înainte de primarele din statul american New Hampshire, unde sondajele îl plasau cu mult în urmă.

Retragerea din cursă o face pe fosta guvernatoare a statului Carolina de Sud, Nikki Haley, ultimul obstacol în calea nominalizării ultra-favoritului Donald Trump drept candidat al Partidului Republican.


Senatorul american de culoare Tim Scott a renunţat şi el în această săptămână şi şi-a anunţat sprijinul pentru Donald Trump.

Fostă ambasadoare a SUA la ONU, Nikki Haley, este acum ultimul republican rămas în cursa republicană ca alternativă la Donald Trump. Câștigătorul alegerilor interne va deveni apoi candidatul republican la alegerile prezidențiale care îl va înfrunta pe actualul președinte, Joe Biden.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Procesul lui Trump în dosarul documentelor clasificate, programat pentru Mai 2024

Ultimele Stiri
abonare newsletter