Externe

România ar putea intra în programul Visa Waiver de anul viitor

România face eforturi susținute pentru a intra în programul Visa Waiver, iar admiterea în program ar putea fi realizată anul viitor. Astfel, românii ar putea călători fără viză în SUA.

Românii ar putea călători fără viză în SUA de anul viitor / Foto: pixabay.com Românii ar putea călători fără viză în SUA de anul viitor / Foto: pixabay.com

 

 


Potrivit estimărilor, românii ar putea călători în Statele Unite ale Americii fără viză de anul viitor, chiar dacă potrivit calendarului de admitere în programul Visa Waiver termenul este stabilit pentru anul 2025. 

 


În urma discuțiilor cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin şi cu secretarul de stat Antony Blinken, reprezentanții Guvernului estimează că România va intra în program din 2024. 

„Din ce-am convenit astăzi, cred că anul viitor se va face anunţul. Va fi un efort susţinut atât de către partea americană, cât şi de cetăţenii români şi de diaspora din Statele Unite ale Americii, deadline-ul fiind anul 2025, renunţarea la vize. Chiar a fost o discuţie aplicată”, a declarat, luni, premierul Marcel Ciolacu. 


CITEȘTE ȘI: 
Românii vor putea călători în America fără viză. Anunțul ambasadorului României în SUA

În septembrie 2023, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, anunța că se fac eforturi susținute pentru ca românii să călătorească în Statele Unite ale Americii fără viză

„Anunțul de admitere în program va veni în ianuarie, anul viitor, apoi de la 1 decembrie 2025 românii vor putea călători în SUA fără vize. Sigur că mai avem un parcurs lung, dar așa cum arată acum lucrurile, avem încredere că se va întâmpla”, anunța Andrei Muraru în toamna acestui an. 


Programul Visa Waiver permite cetăţenilor ţărilor participante să călătorească în Statele Unite pentru afaceri sau turism pentru sejururi de până la 90 de zile fără viză, iar potrivit ultimelor estimări, includerea României în programul Visa Waiver ar putea fi realizată de anul viitor. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Românii vor putea călători în America fără viză. Anunțul ambasadorului României în SUA

abonare newsletter