Electric Castle

Electric Castle, nominalizat de European Festival Awards pentru cel mai bun festival al anului

Fanii Electric Castle pot vota pentru ca festivalul de la Bonțida să primească titlul de „cel mai bun festival mare” al anului 2023, în cadrul European Festival Awards.

Electric Castle, nominalizat de European Festival Awards pentru cel mai bun festival al anului. FOTO: Facebook/ Electric Castle Electric Castle, nominalizat de European Festival Awards pentru cel mai bun festival al anului. FOTO: Facebook/ Electric Castle

 

 


Festivalul Electric Castle este nominalizat de European Festival Awards 2023 pentru titlul de „cel mai bun festival mare al anului”.

 


Festivalul de la Bonțida este nominalizat, în cadrul concursului, la categoria Best Major Festival. Căștigătorii vor fi anunțați în 17 ianuarie 2024, la Oosterpoort in Groningen. Fanii festivalului pot vota aici Electric Castle pentru titlul de „cel mai bun festival mare al anului”.

În cele 5 zile de festival, 232.000 de oameni au ales să trăiască experiența celei mai complexe ediții Electric Castle organizate până în prezent, ce a mobilizat resurse logistice și umane impresionante.


Electric Castle a pus în vânzare primele abonamente pentru ediția a 10-a, de tipul Early Bird, disponibile la prețuri ce variază între 89 Euro + taxe pentru un abonament simplu la 230 de Euro + taxe pentru biletele Premium. Ca noutate, există opțiunea de a achiziționat abonamente cu asigurare pentru riscuri multiple care ar putea împiedica participanții să ajungă la festival. 

Din Chile până în Mongolia, cei 323 de artiști din 27 de țări, prezenți la Electric Castle 2023 au acoperit gusturile unui public dornic să descopere și să susțină nu doar cariera unor nume notorii, ci și artiști talentați ce-și croiesc drum în industria muzicală. Printre „pariurile câștigate” de organizatori s-au numărat Queralt Lahoz, Noga Erez și Brutus care, la prima lor prezență în România, au reușit să facă spațiul de la scena Hangar neîncăpător. Macklemore, Iggy Pop și Subcarpați sunt show-urile ce au stabilit recordurile de audiență de la EC9. 


Organizarea Electric Castle a presupus efortul a 4.000 de oameni care au muncit pentru ca experiența festivalierilor să fie una lipsită de griji. Aproape 1.000 dintre ei au fost voluntari veniți chiar și din Turcia sau Elveția, ce au ales să combine distracția cu programul zilnic de voluntariat.

A fost ediția cu cele mai fierbinți temperaturi din istoria festivalului dar publicul a urmat recomandările organizatorilor și s-a protejat contra căldurii. Peste 50.000 de litri de apă au fost consumați în festival. 


FOTO: Facebook/ Electric Castle

CITEȘTE ȘI:

Final intens pentru ediția 9-a Electric Castle, primele abonamente pentru ediția din 2024!

Ultimele Stiri
abonare newsletter