Educație

Guvernul decide azi dacă școlile SE ÎNCHID! Elevii ar putea face școala online sau să intre în vacanță 2-3 săptămâni

Guvernul va decide în ședința de miercuri de la Cotroceni care va fi soarta școlilor, având în vedere situația epidemiologică gravă din România. Elevii ar putea trece la cursuri online în perioada următoare sau ar putea fi trimiși într-o vacanță de 2-3 săptămâni.

 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a spus pentru edupedu.ro că structura anului școlar ar trebui să fie adaptată după situația pandemiei de Covid-19. 


 

„Toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm! În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologica extrem de gravă,” a spus Sorin Cîmpeanu.


Este în discuție propunerea ca de luni, 25 octombrie, toți elevii să intre în vacanță timp de 2-3 săptămâni, potrivit surselor edupedu.ro.

Elevii din clasele primare și de la grădinițe ar avea oricum vacanță în perioada 25-31 octombrie, conform structurii anului școlar 2021-2022. 


Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, miercuri, va avea loc o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri „clare, restrictive”. Printre aceste măsuri ar putea fi și adoptarea Certificatului Verde în regim de urgență, în mai multe situații.

CITEȘTE ȘI:


Iohannis convoacă ședință pentru restricții mai SEVERE. Certificatul Verde ar putea fi adoptat în regim de urgență

 

LOCKDOWN național și STARE DE URGENȚĂ, singura soluție? Epidemiolog: „Un milion de cazuri în următoarele două săptămâni, inevitabile”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter