Educație

Elevii se reîntorc miercuri în bănci. Ce clase continuă să facă orele online?

Școlile se redeschid miercuri, 5 mai, majoritatea elevilor revenind în bănci după vacanța de Paște. Clasele terminale vor face ore cu prezență fizică, în timp ce participarea elevilor din celelalte clase la cursuri este condiționată de rata de infectare cu COVID-19 din localitatea respectivă.

 

 


Elevii se reîntorc la școală miercuri, 5 mai, după vacanța de Paște. Toți cei din clasele terminale vor face cursurile cu prezență fizică în unitățile de învățământ, indiferent de rata de infectare cu COVID-19 a localității. Acolo unde rata incidenței este peste 1 la mia de locuitori, elevii care nu sunt în clase terminale vor continua să facă orele în format online. Și grădinițele se redeschid începând de miercuri.

 


„Miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, vor începe şcoala cu prezenţă fizică de miercuri, 5 mai. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mie - şi avem la ora actuală aproape 1.800 de localităţi în care rata de infectare este sub 1 la mie - vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică. Ceilalţi elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localităţile în care rata de infectare, din păcate, este încă peste 1 la mie vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online. Este vorba de puţin peste 1.400 de localităţi”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

În ceea ce privește desfășurarea cursurilor cu prezență fizică, regula principală impusă este purtarea măștii de protecție pe tot parcursul orelor și pauzelor, atât de către elevi, cât și de către profesori. De asemenea, cadrele didactice trebuie să păstreze o distanță de 2 metri față de elevi, a precizat ministrul Cîmpeanu.


CITEȘTE ȘI

Structura anului școlar 2020-2021 se modifică. Elevii vor avea vacanță de Paște 4 săptămâni

Ultimele Stiri
abonare newsletter