Educație

De ce s-a prelungit vacanța de primăvară a elevilor? Cîmpeanu: „Vrem să reducem mobilitatea”

Ministrul Educației a explicat de ce s-a prelungit vacanța de primăvară la elevi și care a fost motivul pentru care nu s-a impus desfășurarea activității în mediul online.

 

 


Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că vacanța preungită pentru elevii a fost cerută de Ministrul Sănătății, argumentul fiind reducerea mobilității.

 


Se pare că situația școlilor devine îngrijorătoare, ministrul afirmând că marți numărul de elevi și angajați infectați a fost peste medie, doar că miercuri acest trend s-a infirmat.

„Miercuri au fost 30 de copii infectați și 22 de angajați din învățământ. Nu s-a păstrat un trend ascendent și că măsurile sunt respectate în unitățile de învățământ", a precizat ministrul Educației, pentru Digi24.


Argumentul pentru prelungirea vacanței de primăvară a fost „micșorarea mobilității”. Ministrul a mai fost întrebat dacă s-a luat în considerare faptul că pe durata sărbătorilor pascale, românii vor merge la munte, răspunsul ministrului find scurt: „Poate fi și asta…”

Posibilitatea de a învăța online în locul acestei vacanțe a fost scoasă de pe masa din cauza dificultăților elevilor pe timpul școlii online. 


„ Au mai rămas foarte mulți care au dificultăți la predarea online și ar fi generat o inechitate. Vedem cu toții trendul ascendent, nu poate nega nimeni. Pe la jumătatea lunii aprilie e posibil să avem un vârf. E normal că în acest caz vor fi luate măsuri restrictive. Puntea de pe 12 aprilie până pe 29 aprilie ar fi putut să fie o predare online, e o variantă și asta, am luat-o în calcul", a mai spus Cîmpeanu.

Vacanța de primăvară prelungită

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că s-au făcut modificări la structura anului școlar, din cauza evoluției cu privire la situația epidemiologică. Evaluarea Națională se amână pentru 5-8 iulie, iar admiterea la liceu se va face după data de 8 iulie. De asemenea, vacanța de primăvară va dura o lună, mai exact de pe data de 2 aprilie până pe 4 mai.


„Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvară prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilităţii", a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă, la începutul săptămânii.

CITEȘTE ȘI:

Structura anului școlar 2020-2021 se modifică. Elevii vor avea vacanță de Paște 4 săptămâni

Ultimele Stiri
abonare newsletter