monitorulcj.ro Menu
Educație

Simulare Bacalaureat 2021. Cum se vor desfășura simulările în acest an?

Simulare Bacalaureat 2021. Începând de luni, elevii clujeni vor susține simulările pentru examenul național Bacalaureat. Vezi cum se vor desfășura probele.

Simulare Bacalaureat 2021. Cum se vor desfășura simulările în acest an?

 

 


Simulare Bacalaureat 2021 începe luni, 22 martie cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Marți, 23 martie, va avea loc proba obligatorie a profilului, miercuri, 24 martie , se va desfășura proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi 25 martie, elevii vor susține proba la Limba și literatura maternă.

 


Simulare Bacalaureat 2021. Câți elevi din Cluj susțin examenul?

În județul Cluj, 4.018 elevi, dintre care 2.783 de elevi din municipiul Cluj-Napoca vor susține probele scrise din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat, în 62 de unități de învățământ preuniversitar, 58 de unități de învățământ de stat și 4 unități de învățământ particulare.

În conformitate cu prevederile procedurii privind organizarea și desfășurarea simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice și nu vor fi afișate. La solicitarea elevilor, a părinților notele vor putea fi trecute în catalog.


Simulare Bacalaureat 2021. Cum se va desfășura examenul?

Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul aceleiași clase, pentru a evita interacțiunea elevilor din clase diferite.

Timpul examenului este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se va susține simularea examenului național de Bacalaureat au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.


Reamintim faptul că, în acord cu prevederile legale în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ  în care se desfășoară simulările naționale au obligația de a asigura în sălile de clasă toate măsurile igienico-sanitare, de prevenire și protecție, pentru evitarea îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov 2

„Simularea examenelor naționale, fie că vorbim de bacalaureat, sau de evaluarea națională este foarte importantă pentru ca elevii să se acomodeze cu condițiile de desfășurare a examenului, cu structura subiectelor, cu completarea datelor pe foile tipizate de examen. Cu atât mai mult, în acest an școlar dificil, în care, în funcție de rata incidenței cazurilor de îmbolnăvire de pe raza localităților, foarte puțini elevi din clasele terminale au participat la activități de învățare față în față, consider că este binevenită decizia ministerului de a oferi tuturor elevilor, indiferent de scenariul de funcționare a unităților de învățământ, posibilitatea de a participa la o evaluare standardizată, care să le ofere elevilor și cadrelor didactice un feed-back obiectiv asupra nivelului de cunoștințe și să dea posibilitatea reglării demersului didactic pentru perioada următoare,” a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.


 

CITEȘTE ȘI:

Structura anului școlar 2021-2022. Elevii nu vor mai avea vacanță intersemestrială!