Educație

Oficial! Elevii din clasele terminale merg FIZIC la școală și în scenariul ROȘU. Există o singură condiție

Elevii din clasele terminale, anume clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, vor merge la școală fizic chiar și în scenariul roșu de funcționare. Condiția e ca localitatea din care fac parte să nu depășească incidența cazurilor de 6 la mia de locuitori.

 

 


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, anii  terminali, pot merge la școală chiar și în zonele roșii din țară.

 


Incidența cazurilor de COVID-19 din localitatea poate să fie peste 3, iar școala să funcționeze în scenariul roșu, cât timp nu depășește 6 cazuri la 1.000 de locuitori.

Decizia a fost luată vineri seara, 5 martie 2021.


„Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile de 6/1.000 de locuitori”, se arată în documentul întocmit în acest sens.

Puteți să vedeți documentul oficial aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter