Educație

Vor avea voie elevii cu mărțișoare și flori la școală de 1 și 8 Martie?

Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar spune că elevii nu vor putea aduce mărțișoare la școală, însă ministrul Educației spune că mărțișoarele nu intră neapărat în categoria obiectelor personale.

 

 


Elevilor le este interzis să aducă mărțișoare și flori la școală de 1 și 8 martie, potrivit ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerul Sănătății, care interzice „schimbul de obiecte personale”. Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar al Ministerului Educației, Sorin Ion a spus că nu vor exista excepții pentru sărbătorile de primăvară.

 


„Trebuie să respectăm legea, așa cum este. Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun și să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puțin mărțișoare și flori. Știu, o să părem antipatici, dar, în primul rând, noi discutăm despre protecția și sănătatea copiilor.

Nu știu dacă ne putem imagina că putem da niște reguli de genul: oferiți mărțișoare cu mănuși chirurgicale, mărțișoare sterilizate sau date cu dezinfectant. Riscăm să cădem în ridicol”, a declarat Sorin Ion, pentru Europa Liberă.


Cu toate acestea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus că autoritățile nu pot include mărțișoarele și florile în categoria obiectelor personale.

„Ministerul Educaţiei nici nu a interzis, nici nu a recomandat includerea mărţişoarelor sau a florilor la obiecte personale”, a spus Cîmpeanu, pentru Mediafax.


Ordinul comun a celor două ministere a fost publicat pe data de 5 februarie, chiar înainte de revenirea copiilor la școală. Ordinul stabilește măsurile de organizare în cadrul școlilor, în așa fel încât activitățile să se desfășoare în condiții de siguranță.

CITEȘTE ȘI:


În luna februarie, 50% dintre cazuri COVID-19 s-au înregistrat în Cluj-Napoca și în alte 11 orașe. Care sunt scenariile pentru luna martie?

Ultimele Stiri
abonare newsletter