Educație

Ministrul Educației, apel către părinți: „Mai multă atenţie la trimiterea elevilor la școală”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le atrage atenția părinților să fie mai precauți cu privire la trimiterea copiilor la școală, în contextul în care deja încep să apară primele cazuri de infectare în rândul elevilor.

 

 


Ministrul Educației le atrage atenția părinților că trebuie să fie mai precauți atunci când își trimit copiii la școală, având în vedere că în mai puțin de o săptămână de la începerea școlii, au fost deja semnalate mai multe cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 atât în rândul elevilor, cât și al profesorilor ori angajaților din cadrul unităților de învățământ.

 


„Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în şcoli - cazuri de îmbolnăviri - infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie, caz în care, un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate.

Ministrul asigură că situația este sub control

Este o recomandare foarte puternică, pentru că ştim de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi din fericire este mic şi foarte mic, însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important”, a spus ministrul în cadrul unei conferinţe, joi.


Ministrul Educației a mai precizat că, deși au început să apară cazuri de infectări în cadrul școlilor, situația este sub control, iar în primele zile de la începerea cursurilor în format fizic nu au fost raportate cazuri.

Situația se înrăutățește

„Monitorizăm atent deschiderea şcolilor şi, fără doar şi poate, din păcate, apar situaţii de cazuri confirmate în rândul elevilor, în rândul profesorilor. Trebuie să veghem la respectarea prevederilor din ordinul de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este chiar prioritară.


Nu, lucrurile nu scapă de sub control. Din punctul de vedere al pandemiei vorbesc - nu scapă de sub control. În primele două zile, situaţia a fost mult mai bună”, a mai spus Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI


A fost confirmat primul caz COVID-19 în rândul elevilor, la DOAR trei zile de la reluarea cursurilor

 

abonare newsletter