Educație

100 de tablete și abonamente 4G nelimitat pentru studenții UMF Cluj

UMF „Iuliu Hațieganu” a cumpărat 100 de tablete pentru studenții celor trei facultăți din cadrul universității. Tabletele vor putea fi folosite pentru studiu, participarea la cursuri și examene.

 

 


Cele 100 de tablete achiziționate de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca vor ajunge la studenții de la facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie.

 


Universitatea s-a asigurat că studenții săi folosesc dispozitive de înaltă calitate. Astfel, au fost achiziționate 100 de tablete Samsung Galaxy Tab A7.

Aceste dispozitive au fost configurate pentru facilitarea procesului educațional online, de la distanță. Tabletele au toate funcțiile necesare pentru interacțiunea dintre profesori și studenți.


Fiecare student la UMF va beneficia și de un abonament de internet nelimitat 4G, costuri care vor fi suportate de universitate.

Studenții care au solicitat un dispozitiv de acest fel îl vor primi, iar dacă vor rămâne tablete nedistribuite, universitatea le va pune la dispoziția abonaților Bibliotecii „Valeriu Bologa”, care aparține de UMF Cluj.


Totodată, Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca a achiziționat 100 de computere din fonduri proprii. 20 dintre acestea au fost oferite studenților cu burse sociale și care aveau mare nevoie de ele.

Restul de 80 de computer au ajung la biblioteca universității, unde vor fi folosite tot de studenți.


UMF a început anul universitar 2020/2021 pe data de 5 octombrie, luni, în aceeași zi în care este sărbătorită Ziua Mondială a Educației. Din cauza pandemiei de coronavirus și riscului mare de infectare, ceremonia de deschidere a noului an universitar a avut loc doar online și a fost transmisă live pe site-ul universității. Toate cursurile se desfășoară online în prezent, la cele trei facultăți din cadrul universității.

CITEȘTE ȘI:

Prima schemă de tratament COVID19, elaborată de medicii de la UMF Cluj. A fost folosită în toate spitalele din țară

 

UMF Cluj, cele mai bune rezultate din țară la examenul de rezidențiat. Candidații au obținut punctaje impresionante

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter