monitorulcj.ro Menu
Educație

Școlile militare trec pe scenariul roșu. Elevii vor face cursuri EXCLUSIV online

Cursurile școlilor și universităților militare din țară trec în mediu online, anunță miercuri conducerea Ministerului Apărării.

scolile-militare-trec-pe-sceanriul-rosu-elevii-vor-face-cursuri-exclusiv-online

 

 


Școlile și universitățile militare trec pe scenariul roșu, iar elevii sau studenții vor face cursuri exclusiv online. Decizia a fost luată miercuri de conducerea Ministerului Apărării, din cauza numărul de cazuri COVID-19 care se află în creștere.

„Prin ordin al șefului Statului Major al Apărării, se supendă în mod eșalonat, începând de miercuri, 11 noiembrie, activitățile educaționale care impun prezența fizică a elevilor, studenților și cursanților în sistemul de învățământ militar preșcolar, liceal, post-liceal, universitar și post-universitar, precum și în instituțiile de formare continuă”, anunță un comunicat.


În cazul studenților Institutului Medico-Militar, studenții vor continua să facă voluntariat la Direcțiile de Sănătate Publică din București și Mureș, dar vor face cursuri, în principiu, tot online.

La începutul anului școlar , armata a cumpărat 2.200 de tablete și laptopuri pentru elevii din colegiile militare, iar până la finalul lunii decembrie urmează să fie achiziționate alte 1.500 pentru elevii școlilor postliceale militare.


CITEȘTE ȘI:

România a închis toate școlile, în timp ce unele țări au găsit alte măsuri pentru a stopa răspândirea virusului COVID19

Părinții cer redeschiderea școlilor la Cluj! Situația va ajunge în instanță. „Suntem mai mulți părinți afectați de această decizie”