Educație

Părinții cer redeschiderea școlilor la Cluj! Situația va ajunge în instanță. „Suntem mai mulți părinți afectați de această decizie”

Mai mulți părinți din Cluj-Napoca urmează să solicite luni redeschidrea școlilor, prin depunerea unei acțiuni la Curtea de Apel Cluj.

Părinții cer redeschiderea școlilor la Cluj! Situația va ajunge în instanță. „Suntem mai mulți părinți afectați de această decizie” Părinții cer redeschiderea școlilor la Cluj! Situația va ajunge în instanță. „Suntem mai mulți părinți afectați de această decizie”

 

 


Avocatul Mihaela Morar va depune, împreună cu mai mulți părinți clujeni, o acțiune de anulare a Ordinul prin care s-au închis școlile, la Clurtea de Apel Cluj, potrivit G4media.

 


Părinții au fost puși într-o situație dificilă de când s-au închis școlile.

„Este un demers ad-hoc, pentru că suntem mai mulți părinți afectați de această decizie de închidere a școlilor. Am redactat acțiunea în anulare și o vom depune luni la Curtea de Apel Cluj, în vederea anulării Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Uregneță prin care s-a prelungit măsura închiderii școlilor cu 14 zile”, a transmis avocata Mihaela Morar, conform sursei menționate.


În motivarea făcută, a fost anexată și Legea Educației, potrivit căreia învățământul reprezintă o prioritate națională.

Totodată, părinții consideră că acțiunea de a închide școlile în Cluj și de a prelungi această stare pentru încă 14 zile, a fost făcută „pe repede înainte”, fără verificări corespunzătoare.


„Este inadmisibil ca printr-o Hotărâre a unui Comitet de Urgență să se anuleze un drept fundamental, dreptul la educație al copiilor. Este o decizie făcută pe repede înainte. Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență încalcă inclusiv prevederile Ordinului comun, care are în vedere rata incindenței și o sereie de alte criterii (…) Nu a existat e o analiză a Direcției de Sănătate Publică, a Inspectoratului Județean Școlar, n-a existat nici măcar o analiză a situației epidemiologice. Fara să existe aceste minime verificări, s-a decis pur și simplu ca toate școlile să fie închise și toți copiii să fie trimiși în on-line”, a adăugat Mihaela Morar.

CITEȘTE ȘI:


Numărul de cazuri de COVID19 în grădinițe, extrem de mic. De ce rămân închise? Părinții își RISCĂ SERVICIUL: „Nu mă pot ocupa și de copil, și de muncă”

 

De ce nu primesc părinții indemnizații și zile libere de la stat dacă copiii lor fac școală online?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter