Educație

Părinții se plâng că nu se țin orele online. Ce măsură a luat Ministrul Educației?

Ministrul Educației vrea să intensifice controalele pentru a vedea exact cum se desfășoară școala online. Această măsură a venit după ce mai mulți părinți s-au plâns de modul de predare a unor profesori.

parintii-se-plang-ca-nu-se-tin-orele-online-ce-masura-a-luat-ministrul-educatiei parintii-se-plang-ca-nu-se-tin-orele-online-ce-masura-a-luat-ministrul-educatiei

 

 


Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat că aproximativ un million de elevi din România fac școala online în această perioadă. După ce mai mulți părinți s-au plâns de faptul că orele nu se țin conform programei școlare, Anisie a solicitat să se realizeze mai multe controale pentru a vedea exact cum se desfășoară învățământul exclusiv online.

Ministrul Educaţiei apel pentru intensificarea controalelor

„Fac un apel către inspectorii şcolari să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate online pentru că la Ministerul Educaţiei vin semnale tot mai dese de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară activităţile didactice în sistem online“, a mai spus Monica Anisie.


Conform raportărilor inspectoratelor şcolare, sunt 8.797 şcoli în scenariul verde, 5.029 de şcoli în scenariul galben şi 3.830 în scenariul roşu.

Aproape 3 milioane de elevi au început cursurile noului an şcolar pe 14 septembrie, conform datelor INS. Asta înseamnă că circa o treime dintre elevii din şcolile din România fac acum cursurile exclusiv online.


Doar 43.455 de tablete au fost livrate

Deși un million de elevi fac școala exclusiv online, doar 43.455 de tablete au fost livrate, din numărul total de 250.000 de dispozitive care au fost promise înainte de începerea anului școlar.

„Până la acest moment au fost distribuite 43.455 de tablete, au fost acoperite şi judeţele Braşov, Prahova, Ilfov integral. Conform planului de distribuţie pe care îl avem, săptămâna aceasta vor mai fi livrate încă 20.815 tablete în judeţele Harghita, Sibiu, Teleorman şi Dâmboviţa, urmând ca în următoarea săptămână să se mai livreze 18.000”, a spus Jean Badea, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei.


Conform unor date de la INS, în anul 2019-2020, România avea un număr de 6.166 unități şcolare din învăţământul primar şi gimnazial, și 1.444 de licee care erau conectate la internet. Doar 67% dintre unitățile de învățământ primar și gimnazial aveau access la internet, iar 98% dintre liceele și grupurile școlare independete din țară erau conectate la internet.

CITEȘTE ȘI:


Scade numărul de cazuri de COVID19 din rândul elevilor pentru prima dată de la începerea anului școlar. De ce rămân școlile închise?

Ultimele Stiri
abonare newsletter