Educație

UBB îndeamnă studenții să revină la Cluj. Daniel David: „Viața universitară nu înseamnă doar prezența fizică la cursuri”

Studenții sunt sfătuiți să se întoarcă la Cluj de către rectorul UBB, Daniel David, chiar dacă în acest an locurile de cazare sunt în mod considerabil mai puține, căminele fiind deschise doar parțial.

UBB îndeamnă studenții să revină la Cluj UBB îndeamnă studenții să revină la Cluj

 

 


Anul universitar 2020 a început cu multe nelămuriri și obstacole pentru studenți. Ei au fost nevoiți să își ia timp de gândire și să hotărască dacă doresc să se întoarcă la Cluj pentru un nou an la facultate.

 


Majoritatea facultăților își desfășoară activitatea în mediul online, deci decizia poate să fie dificil de luat.

Având în vedere pandemia de coronavirus, mulți nu au știut ce să facă. Să stea la cămin? Să își închirieze un apartament? Care e rostul, dacă orele se vor desfășura tot online? Sunt câteva întrebări pe care orice student și le adresează în această perioadă.


Alții nu au vrut să se întoarcă pentru că nu văd rostul mutării înapoi la Cluj, dacă urmează cursurile online, considerând că se întorc la un oraș „scump”. Astfel, preferă să rămână acasă pentru a reduce cheltuielile.  

Pe de altă parte, studenții puteau să aleagă viața la câmin. Totuși, un loc la cămin în această perioadă este foarte greu de obținut, acestea fiind limitate.


Chiar dacă locurile sunt mult mai puține decât în anii precedenți, dată fiind situația epidemiologică actuală, rectorul Universității Babeș-Bolyai îi îndeamnă pe studenți să se întoarcă la Cluj.

„Eu îi încurajez să vină, căminele sunt organizate în condiții de siguranță. De asemenea, dacă vor să își ia chirie, la fel, îi încurajez să o facă deoarece prezența în mediul academic merge dincolo de cursuri. Viața universitară nu înseamnă doar prezența fizică la cursuri și seminarii. La noi, cele mai multe facultăți s-au organizat în sistemul hibrid de învățare. Rămâne o problemă pentru cei care ar fi avut loc la cămin și nu au găsit acum. Studenții care au drept la un loc în cămin și nu au găsit, dar nici nu au posibilitatea financiară să plătească o chirie în Cluj pot să studieze doar online de acasă chiar dacă facultatea la care sunt înscriși funcționează în scenariul hibrid”, a explicat rectorul pentru Edupedu.ro


CITEȘTE ȘI:

Noi reguli pentru noul an universitar. Studenții din cămine, confirmați cu COVID, pot pleca să se izoleze la domiciliu cu mașina personală.

 

Transport școlar pentru elevii de lângă Cluj? „Să își facă școli, creșe și grădinițe!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter