Educație

8 școli din Cluj vor începe anul școlar EXCLUSIV online

Aproape toți elevii din Cluj vor începe anul școlar în bănci, în sistem clasic sau în schimburi, pe data de 14 septembrie 2020. Opt unități de învățământ din județ vor face cursurile exclusiv online.

8 școli din Cluj vor începe anul școlar EXCLUSIV online 8 școli din Cluj vor începe anul școlar EXCLUSIV online

 

 


Din totalul de 423 de centre de învățământ din județul Cluj, majoritatea vor începe școala cu prezență fizică, pe scenariul 1 sau 2. Astfel, 317 unități de învățământ merg pe scenariul 1, cu toți copiii la școală, pe un program normal sau mai scurt, într-un schimb sau două, iar 98 urmează scenariul 2 care este parțial online.  

 


„Școlile sunt pregătite să îi aștepte pe elevi, desigur cu scenariul stabilit de fiecare școală și cu toate efectivele la școală, față în față, acolo unde distanța se poate respecta. Acolo unde această măsură nu va putea fi respectată chiar daca nu se află în scenariul galben sau roșu, au hotărât să meargă în două schimburi sau în sistem parțial online”, a afirmat Marinela Marc, Inspectorul General Școlar.

Din cele 8 școli care vor face lecțiile doar online una se află în Cluj-Napoca, una în Câmpia Turzii, iar restul sunt din comuna Aghireșu.


„Școlile și grădinițele din comuna Aghireșu vor face doar online pentru că rata de incidență este mai mare decât 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori, Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii va face lecțiile tot online deoarece imobilul se află în reparație. De asemenea, mai este un liceu privat din Cluj-Napoca, Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan”, care a optat pentru scenariul online”, a declarat prefectul, Mircea Abrudean.

Pentru județul Cluj, rata de incidență a cazurile de COVID-19 este de 0.54 de cazuri la o mie de locuitori, iar elevii sunt în număr 96.770 anul acesta. Rata de incidență în municipiu aceasta este de 0.64 cazuri la o mie de locuitori.


Unitățile de învățământ au stabilit scenariul pe care îl vor urma după numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile, adică numărul de cazuri la o mie de locuitori.

Acest lucru se poate schimba pe parcursul anului școlar. Astfel, dacă după începerea cursurilor un elev dintr-o clasă va avea coronavirus, atunci întreaga clasă va fi izolată la domiciliu pe o perioadă de 14 zile. Dacă vor exista 3 astfel de cazuri la nivel de școală, atunci întreaga instituție va intra în carantină.


CITEȘTE ȘI:

Cum vor merge elevii la școală în Cluj. LISTA COMPLETĂ a școlilor și scenariile după care se vor face cursuri!

 

O școală a trecut în doar două zile de la „roșu”, la „verde”. Elevii pot intra în clase

 

abonare newsletter