Educație

Directorul unei școli cere bani de la părinți pentru curățenie

Directorul adjunct al unei școli din București a cerut bani de la părinți pentru curățenia sălilor de clasă.

directorul-unui-scoli-cere-bani-de-la-parinti-pentru-curatenie directorul-unui-scoli-cere-bani-de-la-parinti-pentru-curatenie

 

 


Ionuț Tolescu, directorul adjunct al Școlii gimnaziale nr. 195 din București, a scris pe grupul de Facebook al părinților din școală, un mesaj prin care le cere oamenilor un „supliment financiar” pentru curățenia sălilor de clasă.

Directorul și-a asumat textul, iar atunci când a fost întrebat ce a vrut să spună prin „supliment financiar”, Tolescu a afirmat faptul că el nu a cerut niciun ban părinților, potrivit Educațieprivată.ro.


„E treaba lor, noi nu am cerut niciodată bani. Fiecare înțelege ce vrea!”, declară directorul adjunct.

Ionuț Tolescu specifică faptul că  pentru acest supliment financiar se poate înscrie orice angajat al școlii.


„Cu privire la suplimentul financiar plătit de către unii părinți sau de toți (nu stiu) pentru curățenie, pot să spun că – dar fără a dori sa jignesc pe cineva – nu este nebun cine cere… Apropo, pentru acest supliment financiar se poate înscrie orice angajat al școlii, că sună tentant…!!! ”, spune Ionuț Tolescu.

Care este situația în Cluj?

Spre deosebire de situația capitalei, la Cluj, unitățile de învățământ nu acceptă niciun ban din parte părinților. Școala colaborează cu autoritățile locale sau primăria Cluj-Napoca pentru a asigura toate dotările necesare.


„Directorii încheie un contract de management finaciar și administrativ cu autoritatea locală, în speță cu primăria Cluj-Napoca, dacă vorbim de unitățile de învățământ din municipiu. Toate materialele de curățenie, igienizare a spațiilor de învățământ, implicit dotarea cu echipamente IT a sălilor de clasă este gestionată prin fondurile alocate, suplimentate, în repetate rânduri de către primăria Cluj-Napoca. Părinții nu trebuie să contribuie cu absolut nimic”, declară Amalia Gurzău, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Școlile din județul Cluj sunt pregătite pentru începerea noului an școlar, atât cu echipamente IT, dar și cu soluții de igienizare a sălilor de clasă.


„Primăria Municipiului Cluj-Napoca a avut un rol esențial pentru a demara din timp achizițiile, indiferent că vorbim despre echipamentele IT, sau despre materialele de igienă și curățenie, inclusiv măști pentru elevi și întregul personal al unității. Astfel încât școala să înceapă în condiții optime în data de 14 septembrie, atât în Municipiul Cluj-Napoca, cât și în întregul județ”, adaugă Amalia Gurzău.

CITEȘTE ȘI:

 

Gradinițele din Cluj sunt pregătite pentru deschidere cu măsuri stricte. Își vor duce părinții clujeni copiii la grădiniță?

 

Elevii care încep școala în containere și săli de sport! Care sunt școlile care au găsit soluții „de avarie”?

Ultimele Stiri
abonare newsletter