Educație

UTCN a intrat în unul dintre cele mai prestigioase topuri din lume!

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca ocupă un loc în clasamentul mondial în topul „Times Higher Education – World University Rankings”. Este unul dintre cele mai prestigioase topuri din lume.

UTCN a intrat în clasamentul mondial în unul dintre cele mai prestigioase topuri din lume! UTCN a intrat în clasamentul mondial în unul dintre cele mai prestigioase topuri din lume!

 

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca se află în categoria universităților 1001+ pe anul 2021, alături de alte 10 universități din România. Anul trecut, UTCN a fost inclusă pentru prima dată în clasamentul mondial al universităților, de către unul dintre cele mai prestigioase topuri din lume, respectiv „Times Higher Education – World University Rankings”. Acest clasament cuprinde peste 1.500 de universități, din 93 de țări și regiuni, fiind astfel cel mai vast și divers ranking.


Criteriile de evaluare sunt fundamentate pe 13 indicatori de performanță grupați în cinci arii de analiză: predare (mediul de învățare), cercetare (cu referire la publicații academice), referințe (influența și vizibilitatea cercetării), perspective internaționale (personal, studenți, cercetare) și transferul de cunoștințe, iar metodologia aplicată este calibrată pe specificul fiecărui domeniu.

Poziția pe care o ocupă Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca în clasamentul mondial reprezintă un rezultat remarcabil al întregii comunități academice.


 

CITEȘTE ȘI:


 

Studenții sunt nemulțumiți de recomandările Ministerului Educației cu privire la începerea anului universitar: sunt prea generale și insuficiente

 

Ce se va întâmpla în cazul infectării cadrelor didactice? Au fost pregătite 4 scenarii

abonare newsletter