Educație

Ce se va întâmpla în cazul infectării cadrelor didactice? Au fost pregătite 4 scenarii

Potrivit Ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, care a intrat în vigoare de la 1 septembrie, la apariția cazurilor de infectare cu Covid-19 în rândul cadrelor didactice, școlile au obligația să aplice 4 scenarii.

Ce se va întâmpla în cazul infectării cadrelor didactice? Au fost pregătite 4 scenarii Ce se va întâmpla în cazul infectării cadrelor didactice? Au fost pregătite 4 scenarii

 

 


Documentul care prevede aceste scenarii este „Ordinul nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”.

 


Se va efectua o anchetă epidemiologică

În urma constatării infecției cadrului didactic, acesta are obligația de a anunța mai întâi conducerea școlii, care, ulterior, va aduce acest lucru la cunoștința Direcției de Sănătate Publică, iar mai apoi va avea loc o anchetă epidemiologică.

„În cazul apariției de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul cadrelor didactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ, care va informa DSP/DSPMB despre eveniment. DSP/DSPMB va efectua ancheta epidemiologică și va analiza situația în unitatea de învățământ împreună cu directorul unității”, conform documentului.


Care sunt cele 4 scenarii?

Scenariul 1: În cazul în care cadrul didactic a predat numai la o singură clasă ( de exemplu, învățător/ profesor care a avut o singură oră) și nu a venit în contact cu alte cadre didactice din școală se vor suspenda cursurile de la clasa respectivă;

Scenariul 2: În cazul în care cadrul didactic a predat numai la o singură clasă (de exemplu, învățător/profesor care a avut o singură oră) și a venit în contact cu alte cadre didactice din școală (cadrele didactice dintr-unul dintre schimburi, în școlile cu mai multe schimburi de predare), se vor suspenda cursurile de la clasa respectivă și vor fi izolate la domiciliu cadrele didactice cu care acesta a venit în contact.


Scenariul 3: În cazul în care cadrul didactic a predat la mai multe clase și nu a venit în contact cu alte cadre didactice din școală (de exemplu, profesor de sport) sau numărul cadrelor didactice a fost mic (cadrele didactice dintr-unul dintre schimburi, în școlile cu mai multe schimburi de predare) se vor suspenda cursurile la clasele cu care acesta a venit în contact și, în funcție de caz, vor fi izolate la domiciliu cadrele didactice cu care acesta a venit în contact.

Scenariul 4: În cazul în care cadrul didactic a predat la mai multe clase și a venit în contact cu multe cadre didactice (cadrele didactice din toate schimburile, în școlile cu mai multe schimburi de predare) se vor suspenda cursurile întregii unități de învățământ.


CITEȘTE ȘI:

Ce spun directorii școlilor din Cluj despre noile măsuri privind anul școlar 2020-2021

 

Profesorii trebuie să se adapteze unei duble predări. Manualele vor fi disponibile pe internet

 

 

abonare newsletter