Actualitate

Biblioteca Județeană Cluj sterilizează cărțile pentru a încuraja cititul

Biblioteca Județeană Cluj-Napoca a început să dezinfecteze cărțile filă cu filă pentru a încuraja cititul pe timp de pandemie.

 


Angajații folosesc un aparat special, cu raze ultraviolete și ventilatoare pentru sterilizarea cărților. În mai puțin de două minute, sunt dezinfectate patru cărți. Odată cu adoptarea acestei măsuri, numărul cititorilor a crescut.



„Se iau câte patru cărţi returnate şi se introduc în aparat...patru cărţi. După ce le-am introdus în aparat se închide uşa, se apasă butonul de start şi ele stau în jur de 1 minut şi zece secunde la sterilizat”, afirmă Marian Suciu, bibliotecar.
Virușii, bacteriile și paraziții sunt eliminați în aproximativ 100 de secunde, astfel cititorii pot răsfoi fără griji paginile cărților din Biblioteca Județeană Octavian Goga.


„Am decis că trebuie să luăm cât mai multe măsuri ca să prevenim răspândirea virusului. Am considerat că este important să avem un astfel de aparat în bibliotecă şi să îl testăm” spune Sorina Stâncă, managerul bibliotecii judeţene.
Reprezentanții bibliotecii încurajează cititorii să împurmute cărți în această perioadă. În viitorul apropiat Biblioteca Județeană ia în calcul achiziționarea altor cinci aparate pentru sterilizare, prețul unui astefl de dispozitiv fiind 8.000 de euro. Aparatul va fi testat până în luna octombrie.


 

CITEȘTE ȘI:


 

Deputat clujean, scrisoare către Biblioteca Cetrală Universitară: „STOP fasciștilor în instituțiile publice!”

 


Floreștenii vor acces la cultură! Când vor avea o bibliotecă de unde să poată împrumuta cărți?

Ultimele Stiri
abonare newsletter