Educație

Pandemia de COVID-19 i-a ținut acasă pe clujenii din diaspora. Zeci de copii vor începe școala la Cluj

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susține că noul an școlar va debuta cu mai multe clase pregătitoare decât în 2019.

Pandemia de COVID-19 i-a ținut acasă pe clujenii din diaspora. Zeci de copii vor începe școala la Cluj Pandemia de COVID-19 i-a ținut acasă pe clujenii din diaspora. Zeci de copii vor începe școala la Cluj

 

 


Edilul a declarat că, cel mai probabil, noul an școlar va începe într-o formulă mixtă – clasele 0-IV vor merge fizic la școală, la fel și clasele terminale (VIII, XII), în timp ce restul elevilor vor alterna între școala online și educația „față în față”.

 


Emil Boc a oferit și o veste bună, dezvăluind că numărul claselor pregătitoare a crescut cu 26 față de anul trecut, grație familiilor de clujeni care au revenit în țară din cauza pandemiei de coronavirus și nu s-au mai întors peste granițe.

 


„Avem 26 de clase pregătitoare în plus anul acesta față de anul trecut. Știți de unde sunt acestea? De la cei care s-au întors din străinătate și nu au mai plecat și își dau copiii la școală, la Cluj. Este o veste bună, pentru că rămân copiii aici, la Cluj au o educație de calitate, nu degeaba Clujul este primul la toate capitolele!”, a precizat Emil Boc, joi dimineață, într-o intervenție telefonică la un post local de radio.

„Rămân la părerea că nu există investiție mai sigură în lumea asta decât în educație. O spun și la nivel personal, ca părinte. Să investești în educația copilului, nu în mașini, pentru că mașina poți să o șifonezi, dar educația niciodată nu se va șifona. Îți va da un salariu mai bun, o calitate a vieții mai bună, un grad de deschidere, este o șansă și de ieșire din sărăcie”, a completat edilul.


CITEȘTE ȘI:

Cum vor merge copiii la școală? A fost stabilit scenariul pentru județul Cluj!

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter