Educație

Mircea Miclea, fost ministru al Educației clujean: „Eficiența sistemului de învățământ este extrem de redusă”

Psihologul Mircea Miclea, fost ministru al Educației clujean a subliniat problemele cu care se confruntă sistemul educațional românesc.

Mircea Miclea, fost ministru al Educației clujean: „Eficiență sistemului de învățământ este extrem de redusă” Mircea Miclea, fost ministru al Educației clujean: „Eficiență sistemului de învățământ este extrem de redusă”

Rata de succes de 76% anunțată de Ministerul Educației la Evaluarea Națională 2020 ascunde 10.000 de elevi care n-au mai ajuns din clasa a VII-a până la examen și alți 12.000 de absolvenți de clasa a VIII-a absenți pur și simplu din examene. Acești 22.000 de copii, adăugați celor 38.000 cu note sub 5 duc la un total de 60.000 de copii absolvenți de clasa a VIII-a care au eșec școlar, a declarat fostul ministru al Educației, clujeanul Mircea Miclea

CITEȘTE ȘI:


Cifre ALARMANTE la Evaluarea Națională! Aproape jumătate din elevii de la sat au luat sub 5 la Matematică

Miclea spune că cel mai grav lucru, însă, este că aceste lucruri se știau din 2014.

„Avem, așadar, 22.000 de copii care nu s-au prezentat și 38.000 de copii care au luat sub 5. Practic, 1 din 3 copii absolvenți de clasa a VIII-a nu a satisfăcut cerințele minime ale programei, deci 1 din 3 copii are eșec școlar. Acest lucru este grav. Cel mai grav lucru, însă, este că aceste lucruri se știau din 2014. Atunci am făcut o analiză care arăta că în clasa a II-a rata de eșec era de 24%. Deci de când erau ei în clasa a II-a, noi puteam să știm și să prezicem rezultatele din clasa a VIII-a. Deși s-a știut, nu s-a făcut nimic. Acest lucru arată eficiența extrem de redusă a sistemului de învățământ, din moment ce din clasa a II-a și până în clasa a VIII-a ai exact același procent de eșec. Toți au știut. Din 2014 noi știam că rata de eșec școlar este între 20 și 30%. Ăsta mi se pare cel mai grav lucru: s-a știut, dar nimeni nu a făcut nimic. Zero!”, a spus Mircea Miclea.


CITEȘTE ȘI:

Județul Cluj, fruntaș la Evaluarea Națională, cu cele mai multe medii de 10, după București

 


 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter