Educație

Elevii s-ar putea să NU aibă măști pe când se întorc la școală. Ministerul Educației a anulat licitația pentru măștile de protecție

Achiziția de măști de protecție pentru toți elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, precum și pentru profesorii și personalul din școli a fost anulată de Ministerul Educației, cu doar 10 zile înainte de reînceperea școlii.

Elevii s-ar putea să NU aibă măști pe când se întorc la școală. Ministerul Educației a anulat licitația pentru măștile de protecție Elevii s-ar putea să NU aibă măști pe când se întorc la școală. Ministerul Educației a anulat licitația pentru măștile de protecție

Ministerul mai încearcă o dată să cumpere măștile pe care este obligat prin lege să le asigure participanților la cursuri și examene, printr-o nouă procedură care a fost lansată luni dimineață.

„Am anulat procedura, de vineri, 22 mai, pentru că cei care au venit cu oferta de licitație inițial au spus că au pe stoc întreaga cantitate de măști (17 milioane de măști, potrivit primului Caiet de sarcini – N.Red.), după care au anunțat că au 6 milioane de măști, pentru ca la final să constatăm că din stocul pe care au anunțat că îl aveau nu există decât 1 milion 300 de măști. Procedura a fost anulată vineri și va fi reluată începând de astăzi”, a declarat Monia Anisie, potrivit edupedu.ro.


Ministerul vrea să cumpere minimum 15 milioane, maximum 17 milioane de măști prin proceduri de negociere fără publicare prealabilă lansate la aproape o lună de la anunțul oficial că școlile se redeschid pe 2 iunie pentru a-i pregăti pe elevi pentru examene

Prima procedură de achiziție prin care măștile trebuia să ajungă în școli luni, 25 mai, a fost lansată de Ministerul Educației condus de Monica Anisie abia marți, 19 mai 2020, la aproape o lună după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că elevii din ani terminali se vor întoarce la școală pentru a se pregăti de examene.


Potrivit ministrului Educației, au licitat 3 firme, una dintre condiții a fost „prețul cel mai mic”, iar din cele 3 una singură a avut măștile omologate. Ei au spus inițial că au întregul stoc, au fost declarați câștigători pentru 6 milioane de măști.

Încă nu se știe sigur dacă școlile vor avea măști pe care să le ofere elevilor care se întorc la școală.


„Dacă se vor respecta termenele impuse de Ministerul Educației în caietul de sarcini realizat acum, sigur că vor ajunge”, a adăugat Anisie.

CITEȘTE ȘI: Persoanele cu venituri mici și elevii vor primi gratuit măşti de protecţie

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter