Educație

Proceduri simplificate pentru admitere! Cum vor fi evaluati candidatii la facultate

Reprezentanții educației au stabilit cum se vor organiza atât examenele în cadrul facultății cât și regulile de admitere pentru absolvenții de liceu.

Proceduri simplificate pentru admitere! Cum vor fi evaluati candidatii la facultate Proceduri simplificate pentru admitere! Cum vor fi evaluati candidatii la facultate

Reprezentanții universităților din România au propus organizarea parțială în sistem on-line a examenelor de semestru, de an și de finalizare a studiilor. În situații excepționale, care impun prezența fizică a studentului, universitățile vor stabili și comunica modul de desfășurare a examenului, în condiții de siguranță pentru studenți și profesori.

Cum se vor putea înscrie absolvenții de liceu la facultate?

În plus, Ministerul Educației și Cercetării a permis universităților românești accesul la Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) pentru a facilita procesul de admitere în sistem on-line în instituțiile de învățământ superior. 


Practic, universitățile pot verifica rezultatele obținute de absolvenții clasei a XII-a, în urma susținerii examenului național de Bacalaureat, evitând, astfel, prezența fizică a candidaților la înscrierea pentru admiterea la facultate. În acest fel, au fost eliminate o serie de proceduri birocratice pentru a eficientiza procesul administrativ.

,,În această perioadă, căutăm să simplificăm cât putem de mult modalitățile prin care absolvenții clasei a XII-a se pot înscrie la facultate, în condiții de siguranță. La fel de important este și procesul de învățare-evaluare on-line din universități și am încredere că toate instituțiile de învățământ superior vor sprijini accesul la educație al studenților”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării.


CITEȘTE ȘI:

Cum vor susține examenele naționale elevii infectați cu COVID-19? Precizările ministrului Educației

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter