Educație

Modul de înscriere la grădiniță și clasa pregătitoare se modifică

Înscrierile la clasa pregătitoare şi la grădiniţă vor fi realizate online anul acesta.

Evaluarea pentru clasa pregătitoare nu se va mai desfășura în condițiile de până acum, cu o examinare psihosomatică a capacităților copilului.

Va fi suficient ca părinții să dea o declarație pe proprie răspundere, iar grădinița pe care au frecventat-o copiii va trimite fișa de evaluare psihosomatică, a explicat, duminică seara ministrul educației, Monica Anisie.


Noutăți în ceea ce privește înscrierea

„Noutatea este că atât la grădiniță, cât și la clasa pregătitoare, înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul și am anunțat deja că evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu o declarație pe proprie răspundere a părinților sau tutorilor legali și o fișă completată de grădinița pe care a frecventat-o elevul”, a spus Monica Anisie.

Când vor fi redeschise creșele și grădinițele

Creșele și grădinițile vor fi redeschise în funcție de evoluția pandemiei.


„În ceea ce privește redeschiderea creșelor și grădinițelor, atunci când medicii vor spune că nu mai e niciun pericol, atunci le-am putea redeschide, a mai afirmat ministrul. O decizie finală la acest moment nu există, a precizat Anisie. De altfel,  creșele se află doar în coordonarea metodologică a Ministerului Educației, a adăugat Monica Anisie.

CITEȘTE ȘI:


Ministrul Educației se pregătește pentru deschiderea școlilor în toamnă: „Să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la învățarea asistată de tehnologie”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter