Educație

Ministrul Educației se pregătește pentru deschiderea școlilor în toamnă: „Să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la învățarea asistată de tehnologie”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că pregătește măsuri pentru scenariul în care școlile nu vor putea fi redeschise din septembrie, din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus.

Ministrul Educației se pregătește pentru deschiderea școlilor în toamnă „Să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie” Ministrul Educației se pregătește pentru deschiderea școlilor în toamnă „Să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie”

„Propun ca pentru la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învățarea asistată de tehnologie”, a declarat ministrul Educației Monica Anisie. Oficialul a mai anunțat că în același timp ministerul va pregăti și lecții filmate pentru toate clasele, „pentru acele materii care la care putem să facem anumite lecții interesante și atractive pentru elevi”.

„Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a spus Anisie într-un interviu.


„Îmi propun ca până la toamnă să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie”, a continuat Monica Anisie.

Ministerul Educației va pregăti lecții filmate

Ministrul mai spune că toți elevii vor avea la dispoziție lecții filmate de profesori voluntari.


„În acelasi timp, Ministerul Educației va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a afirmat ministrul Educației. 

De asemenea, programa școlară va fi revizuită, astfel încât să nu îi încarce nici pe profesori și nici pe elevi.


CITEȘTE ȘI:

DEZASTRU în școlile clujene. Profesori pe care îi „bate” tehnologia, teme peste teme și câte o oră pe zi

Ultimele Stiri
abonare newsletter