Educație

Orele se vor ține online până în 12 iunie. Ce se va întâmpla cu elevii din mediile defavorizate

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că școlile vor rămâne închise, Ministrul Educației a explicat cum se va încheia situația în acest an școlar.

Orele se vor ține online până în 12 iunie. Ce se va întâmpla cu elevii din mediile defavorizate Orele se vor ține online până în 12 iunie. Ce se va întâmpla cu elevii din mediile defavorizate

Astfel, deși cursurile rămân suspendate, orele online vor continua.

„Cursurile realizate în unitățile de învățământ rămân suspendate, însă continuă învățarea asistată de tehnologie ca până acum, până în data de 12 iunie, când, de altfel, se vor încheia cursurile anului școlar 2019-2020. Elevii din clasele terminate pot reveni în unitățile de învățământ pe data de 2 iunie doar pentru două săptămâni. Se vor realiza în această perioadă numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Pentru elevii care au probleme de sănătate sau au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională, iar decizia va aparține părinților. În această situație însă, pregătirea elevilor se va realiza în continuare în sistem online”, a spus Monica Anisie, ministrul Educației.


Copiii care provin din medii defavorizate vor fi ajutați

„Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de învățare și sarcini de lucru”, a completat Anisie.

Materia pierdută va fi recuperată anul viitor

„Totodată Ministerul Educației va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplină, astfel încât unele conținuturi care erau prevăzute pentru această perioadă să fie abordate anul școlar viitor. Se recuperează materia neparcursă în această perioadă. Referitor la încheierea situației școlare țin să menționez că mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, așa cum am mai precizat. Însă nu se vor mai susține teze. Pentru situațiile excepționale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două note, ministerul educației va comunica modalitățile de încheiere a situației școlare. Astfel, dragi elevi, vă asigur că vom încheia cu bine anul școlar. Totodată, studenții își vor continua învățarea asistată de tehnologie, iar examenele se pot susține și online”, a adăugat ministrul.


CITEȘTE ȘI:

Iohannis: „Școlile nu se vor mai deschide în acest an școlar”

 


Revenirea la şcoală a elevilor care trebuie să susțină examene este OPȚIONALĂ! Cum se vor organiza examenele

Ultimele Stiri
abonare newsletter