monitorulcj.ro Menu
Educație

Revenirea la şcoală a elevilor care trebuie să susțină examene este OPȚIONALĂ! Cum se vor organiza examenele

Revenirea la şcoală a elevilor care au examene în acest an, de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, este opţională, potrivit declaraţiei Preşedintelui Klaus Iohannis, care a anunţat că şcolile se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar.

Revenirea la şcoală a elevilor care trebuie să susțină examene este OPȚIONALĂ! Cum se vor organiza examenele

„Elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea, atenție, vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale”, a spus Klaus Iohannis.

Cum se vor organiza Bacalaureatul și Evaluarea Națională

Klaus Iohannis a mai declarat că „normele de distanțare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vom sta maximum 2-3 ore și se vor pregăti pentru examenele naționale. Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare. Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației”.


CITEȘTE ȘI

Iohannis: „Școlile nu se vor mai deschide în acest an școlar”