monitorulcj.ro Menu
Educație

Anul școlar s-ar putea PRELUNGI. Ce alte scenarii s-au făcut pentru redeschiderea școlilor

Ministerul Educației ia în considerare mai multe scenarii pentru revenirea elevilor în școli.

Anul școlar s-ar putea PRELUNGI. Ce alte scenarii s-au făcut pentru redeschirea școlilor

Acest lucru se va întâmpla însă doar când vor fi luate toate măsurile pentru a fi asigurată siguranța elevilor.

„Trebuie să ne gândim întâi de toate la siguranța și sănătatea copiilor noștri când vom lua decizia revenirii la școală, trebuie să luăm și măsurile ca toți copiii să fie în siguranță. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie prudentă, controlată și treptată, în condiții de maximă siguranță”, a spus Anisie, potrivit Digi24.


Întrebată dacă există varianta ca numărul elevilor în clase să fie redus la 15, pentru a putea exista locuri libere între copii, Anisie a răspuns: „Ne gândim. Trebuie să luăm în calcul ideea ca prezența elevilor la cursuri să nu înrăuățească situația îmbolnăviilor”.

O altă variată luată în calcul este ca în primul rând să revină la școală elevii din clasele terminale, care au de susținut Bacalaureatul sau Evaluarea Națională.


Întrebată dacă există și varianta prelungirii anului școlar, Anisie a spus că a fost discutat un scenariu care presupune prelungirea cu o săptămână, dar și scenarii care presupun încheierea anului școlar la timp.

„Toate aceste scenarii sunt în funcție de ce ne transmit specialiștii din domeniul medical. Vorbim ipotetic”, a spus ministrul. Ea a adăugat însă că o decizie privind reluarea cursurilor în școli va fi luată „în curând”.


„Ar trebui ca părinții să înțeleagă că pe primul plan trebuie să punem sănătatea copiilor” a adăugat Anisie.

Ea  precizat că va fi anunțat un calendar al examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională și că admiterea la facultate se va organiza după examenul de bac. Ministrul a adăugat că a discutat cu omologii ei din țările UE stabilirea unui calendar comun de admitere, astfel încât elevii care vor să învețe în străinătate să se poată înscrie la facultate.


CITEȘTE ȘI:

Nimeni nu mai chiulește de pe internet! Prezența profesorilor și elevilor la orele online, monitorizată de școli