Educație

Tot mai multe școli din Cluj vor ca elevii lor să urmeze opționalul de educație juridică

Tot mai multe școli din Cluj vor să introducă opționalul de educație juridică, pentru ca elevii să poată să învețe despre legile din România.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj (IȘJ) a anunțat în urmă cu câteva zile că anul viitor opționalul de educație juridică va fi predat în 23 de școli, la 46 de clase, care însumează 1.246 de elevi. În urma anunțului, mai mulți directori l-au contactat pe judecătorul Cristi Danileț, inițiatorul proiectului, că doresc ca și în școlile lor elevii să poată urma opționalul de educație juridică.

„Sunt fericit! Săptămâna asta 23 de școli din Cluj au comunicat ca vor preda educația juridica timp de un an de zile începând cu toamna acesta. Ieri m-a sunat directoarea unei alte scoli sa îmi spună că și ea va face asta. Asta noapte mi-a dat mesaj o directoare ca și ea va introduce aceasta materie. Deci 25 de școli vor avea această nouă materie în județul meu!! Aștept acum răspunsuri de la celelalte județe. Bănuiesc ca vom avea 100 de școli unde educația juridică va deveni materie studiată de elevi. Mergem pe direcția bună”, a anunțat Cristi Danileț.


Citește și: Educație juridică în școlile din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter