Educație

Cei mai mulți profesori care au declarat venituri din meditații sunt în județul Cluj

Declarațiile de venit depuse în 2019 pentru veniturile suplimentare obținute în 2018 din meditații au fost înregistrate la ANAF de 4.135 de persoane.

Potrivit datelor obținute de Edupedu.ro, veniturile totale declarate au fost de 35.325.388 de lei, echivalentul a peste 7 milioane de euro. Cele mai multe declarații de venit din meditații au fost depuse în județul Cluj, urmat de București și de județul Bihor, iar cele mai mari sume au fost declarate în București și Mureș.
Cea mai mare sumă medie obținută oficial din meditații a fost în București, 17.471 de lei, urmat de județele Mureș (15.2014 lei) și Timiș (13.243 lei). La polul opus în clasamentul numărului declarațiilor sunt județele Botoșani și Tulcea, cu doar 5, respectiv 7 persoane care și-au declarat venituri din meditații în 2018.

În privința sumei medii declarate, județele Vaslui, Mehedinți și Buzău sunt pe ultimele locuri, potrivit datelor citate.


După regiuni, piața meditațiilor fiscalizate este cel mai dezvoltată în Transilvania, unde sunt cei mai mulți profesori care își declară veniturile din meditații.

4 din 10 elevi fac meditaţii plătite la materiile de şcoală, potrivit unui studiu Salvaţi Copiii din 2018, citat de știrileprotv.ro. La cele mai multe ore de meditaţii merg tinerii de la liceu, peste jumătate fac ore suplimentare, dar nici la gimnaziu nu e cu mult diferită situaţia.


Costurile plătite sunt de peste 1.000 de lei pentru elevii din clasele 1-4, cel mai mult cheltuie părinţii elevilor de gimnaziu, peste 2.000 de lei. Bugetul pentru meditaţii la liceu este de peste 150 de lei pe lună, în medie, potrivit sursei citate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter